STEREOMATIC C.E.O.

STEREOMATIC C.E.O.

Οι STEREOMATIC C.E.O. ιδρύθηκαν το 2004 από τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο (a.k.a. Constantine Lennoir) και τον Δημήτρη Βόγλη.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Το Νέο Κύμα Remixes” όπου ανακατασκεύασαν τα πιο γνωστά κομμάτια του Νέου Κύματος, αναμιγνύοντας ηλεκτρονικούς με αναλογικούς ήχους. Η δουλειά αυτή ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία αποκλειστικά με ανακατασκευές στην Ελλάδα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Remixes όπως το “Μια Φορά Θυμάμαι” της Αρλεττα, “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” της Καίτης Χωματα κ.α., ακούγονται ακόμα πολύ συχνά  στα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο.

Το 2009 και με μόνο πλέον ιδρυτικό μέλος τον Κ. Αποστολόπουλο (Lennoir), κυκλοφορούν το “Club Cosmopolitan” ανακατασκευάζοντας το “ελαφρύ” Ελληνικό τραγούδι, στο πρώτο NuJazz, Swing, Electroswing CD που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Ανεβαίνουν στο Νο13 του Επίσημου μεικτού Ελληνικού Top 50, όπου μένουν αρκετές εβδομάδες. Επιτυχίες όπως “Η Σκλάβα” – Τζένη Βανου, “Μισιρλου” κ.α. ακούγονται πολύ, ακόμα.

Το 2013 μετονομάζονται σε STEREOMATIC ORCHESTRA και κυκλοφορούν δυο τραγούδια με αγγλικό στίχο και καταφέρνουν να παιχτούν σε σταθμούς της Μ. Βρετανίας.

Το 2016 οι STEREOMATIC Creative Electronic Orchestra (C.E.O.), όπως ονομάζονται πλέον, κυκλοφορούν το πρώτο single από το αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη (με γενικό τίτλο MIKIS21), το “MIKIS4:21 The Opening Scene” με 4 από τις συνολικά 21 διασκευές. Το MIKIS21 αναμενεται τελη του ’17.

STEREOMATIC C.E.O.  –  MIKIS21

Η νέα δουλειά των STEREOMATIC C.E.O. είναι ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως το πιο γνωστό μουσικό έργο Έλληνα συνθέτη στον κόσμο ανακατασκευάζεται με τον ήχο και την τεχνική του 21ου αιώνα. 21 κομμάτια, ένας αιώνιος νεωτεριστής της μουσικής και όχι μόνο, σε έναν νέο αιώνα (21ο).

Οι STEREOMATIC C.E.O. με αίσθημα τιμής και σεβασμό στο μεγάλο αυτό έργο και πιστεύοντας ότι το έργο αυτό ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, θέλησαν να το ανακατασκευάσουν όπως πιστεύουν οι ίδιοι ότι θα μπορούσε να είναι σήμερα, από έναν νεωτεριστή της εποχής που δημιουργήθηκε. Πιστεύουν έτσι ότι τιμάται πιο πολύ και αναδεικνύεται η διαχρονικότητα του έργου αυτού, που το “ξανασυστήνουν” με την άποψη τους φυσικά αλλά και με σεβασμό σε αυτό που αντιπροσωπεύει, στις νεότερες γενιές. Θεωρούν ότι τιμούν πιο πολύ τον μεγάλο συνθέτη, μην αντιγράφοντας, αλλά παρουσιάζοντας αυτό που η μουσική του τους κάνει να νιώθουν και να εμπνέονται.

“Το ταξίδι για εμάς ήταν υπέροχο και η μουσική του είναι εδώ, πάντα καινούρια, για να μας ταξιδεύει… για πάντα…”

Το MIKIS21 & MIKIS4:21 The Opening Scene είναι ψηφιακές κυκλοφορίες της FM Records.