Σταύρος Κουγιουμτζής

Ο Πρώτος Ήλιος
Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής – Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος
Τα παιδιά & η Σοφία Μάνου, τραγουδούν… Σταύρο Κουγιουμτζή

“Ο Πρώτος Ήλιος”
Τα παιδιά & η Σοφία Μάνου, τραγουδούν… Σταύρο Κουγιουμτζή
«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μες΄στα όλα και περάσαμε,   κι΄έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα…»   (Οδ.Ελύτη, Ο Ήλιος ο ηλιάτορας).
Διακόσια πενήντα παιδιά μαζί με την Σοφία Μάνου, μας ταξιδεύουν στο μουσικό κόσμο του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music, δημιουργούν ένα δίσκο αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή  με τον τίτλο,  «ο Πρώτος Ήλιος».

Η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου με τη Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου», υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Παιδική Χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, η Νεανική χορωδία ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, η Παιδική και Νεανική χορωδία του Δήμου Διονύσου, η Νεανική Χορωδία “Chœur di cœur” (Η χορωδία της καρδιάς) με σεβασμό στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή συνεργάζονται και παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο 12 από τα σημαντικότερα τραγούδια του.

Την μεταγραφή των τραγουδιών για Συμφωνική Ορχήστρα, Λαϊκή Ορχήστρα, Χορωδία, πραγματοποίησε η Πιανίστα Μαρία Κοτζάστρατη.

Σολίστ του Δίσκου είναι ο Παναγιώτης Στεργίου.

Επιμέλεια Παραγωγής Νίκος Μακράκης.

Το νέο album «Ο πρώτος ήλιος» κυκλοφορεί από τη Heaven Music.

Απολαύστε ολόκληρο το album «Ο πρώτος ήλιος» ΕΔΩ