Αννίτα Κωνσταντίνου

Αννίτα Κωνσταντίνου – { 7 }

Η Αννίτα Κωνσταντίνου είναι μια Κύπρια τραγουδίστρια που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει διανύσει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική πορεία στην μουσική και το τραγούδι.
 
Σήμερα παρουσιάζει το πρώτο της singleμε τίτλο «Eπτά» σε μουσική της Μάρας Φιλίππου και στίχους του Σταύρου Σταύρου.
 
Ένα μελωδικό κομμάτι που σε συνεπαίρνει και σε ταξιδεύει, ένα κομμάτι που ξυπνάει στον καθένα ξεχωριστά τον νου και τις αισθήσεις!
 
Οι συντελεστές του τραγουδιού είναι η Μάρα Φιλίππου στο πιάνο, ο Μιχάλης Μέσσιος στο κοντραμπάσο, ο Θεόδουλος Βακανάς στο βιολί,ο Άγγελος Χεϊπέλογλου στην κιθάρα και ο Ξένιος Ευαγγέλου στα κρουστά.
 
Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και ατμοσφαιρικό videoclipπου σκηνοθέτησε ο Κυριάκος Πισιόφτας (TrueBlueFilms).
 
Κυκλοφορεί από την Final Touch (aWalnutEntertainment label)!

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
 
Η Αννίτα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Είναι γόνος μουσικής οικογένειας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει τα πρώτα της μουσικά βήματα από πολύ μικρή ηλικία.
 
Παρακολούθησε για πολλά χρόνια μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής καθώς επίσης και μαθήματα μπαλέτου. Έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην ηλικία των 16 ετών, στο πλάι του πατέρα της, ο οποίος είναι και ο ίδιος ένας εξαίρετος και διακεκριμένος μουσικός-τραγουδιστής.

Το 2002 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να σπουδάζει φωνητική. Ολοκλήρωσε τα 4 χρόνια των σπουδών της το 2006, κατακτώντας το Πτυχίο της Φωνητικής Τέχνης με Άριστα. Παράλληλα, κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες την επιλέγουν να εμφανίζεται στοπλευρό τους, αποκτώντας έτσι σημαντικές εμπειρίες. Οι καλές συνεργασίες διαδέχονται η μία την άλλη, συνθέτοντας έτσι ένα πολύ καλό βιογραφικό.

Το 2010 παρά την σταθερή ανοδική της πορεία στην Ελλάδα αποφασίζει να εγκατασταθεί πίσω στην Κύπρο και συνεχίζει τις εμφανίσεις της στην γενέτειρα της. Ακολουθούν συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές του νησιού, συνεργασίες με την ορχήστρα του Ρ.Ι.Κ., πολυάριθμες συναυλίες και πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο κρατικό κανάλι και σε επιλεγμένες μουσικές εκπομπές της Κύπρου.
 
Ακολουθούν επίσης τηλεοπτικές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και καλλιτέχνες, καθώς επίσης συναυλίες και παραστάσεις.
 
(Κορυφαία στιγμή ήταν η τηλεοπτική συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον ίδιο τον συνθέτη για την ερμηνεία της στα τραγούδια του. Σημαντική στιγμή για την ίδια, ήταν και η τηλεοπτική της συνεργασία με τον Αντώνη Βαρδή και ένα χρόνο αργότερα με τον Κώστα Μακεδόνα.)
 
Το 2013 ίδρυσε την Σχολή “The Art of SingingStudio” όπου διδάσκει φωνητική, και την εμπιστεύονται ως VoiceCoach, αρκετοί Κύπριοι Τραγουδιστές και Ηθοποιοί.
 
Το 2015 συμμετείχε στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού και κέρδισε παμψηφεί το Πρώτο βραβείο Ερμηνείας, με το τραγούδι «Η Ιστορία του Σταμάτη».Την ίδια χρονιά, ανέλαβε ως Μαέστρος την Παιδική Χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα.
 
Το 2016 ανέλαβε την Παραγωγή και την οργάνωση της Παράστασης «Ελληνικός Κινηματογράφος» στο θέατρο Παλλάς, με συμμετέχοντες τους μαθητές της σχολής της, την Παιδική Χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, με 80 συντελεστές επί σκηνής.
 
Το 2017 κατακτά το Certificate : Specialist in Vocal Technique and Musicianship από το Berklee College of Music.