Ιουλία Καραπατάκη

Ιουλία Καραπατάκη | «Τα λόγια είναι γράμματα»
Μουσική: Φώτης Σιώτας | Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης

(Δείτε το Video clip και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube, εδώ)
 
Το τραγούδι «Τα λόγια είναι γράμματα» είναι το δεύτερο single, μετά «Τα δεύτερα», προάγγελος κι αυτό του δίσκου που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Τα δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Το τραγούδι ερμηνεύει η εξαιρετική Ιουλία Καραπατάκη η οποία είναι και η βασική ερμηνεύτρια του επερχόμενου δίσκου μαζί με τον συνθέτη Φώτη Σιώτα.

Σημαντικές είναι οι συμμετοχές στο δίσκο, της Δήμητρας Γαλάνη και του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά και του ανερχόμενου Γιάννη Διονυσίου.

«Τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα» είναι ένας λαϊκός δίσκος ο οποίος ενώ έχει ακολουθήσει τον παλαιό τρόπο ηχογράφησης με όλα τα όργανα και τον ερμηνευτή ταυτόχρονα στο στούντιο, είναι φορέας μιας νέας αντίληψης για το είδος, όπως την έχει διαμορφώσει και υλοποιήσει ο συνθέτης του Φώτης Σιώτας.

Θραύσματα από παιδικές μνήμες των λαϊκών του ηρώων, ακούσματα από τους βιρτουόζους μουσικούς των πανηγυριών  και η αγάπη του για τον ήχο των εγχόρδων διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα που συνδυάζει αρμονικά δύο κόσμους που φαίνεται να κινούνται παράλληλα, στην πραγματικότητα όμως συνδέονται με δεσμούς αίματος.

Η άνεση του στιχουργού Θοδωρή Γκόνη να δημιουργεί με απλά υλικά ιστορίες και ζωντανές εικόνες που ανασαίνουν τον αέρα της πραγματικής ζωής συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία ενός λαϊκού δίσκου που «μιλά» στην καρδιά.

Το τραγούδι «Τα λόγια είναι γράμματα» μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για τα λόγια που ημερώνουν τους εγωισμούς και τους κάνουν να τρώνε από το χέρι τους.

Ο έρωτας, η μέγιστη των ψευδαισθήσεων, τρέφεται από τα εφήμερα λόγια και παραδίδεται άνευ όρων στον δεξιοτέχνη που ξέρει την κατάλληλη στιγμή να τα μοιραστεί με το αντικείμενο του πόθου του.

Η Ιουλία Καραπατάκη αρθρώνει την ίδια γλώσσα με το μπουζούκι του Μανώλη Πάππου και η φωνή της στολισμένη με τον δαντελένιο ήχο των  εγχόρδων γίνεται το τραγούδι  μιας  αληθινής λαϊκής ηρωίδας που στέκεται στο περβάζι καλώντας τον αγαπημένο της.

Ο Φώτης Σιώτας με τη φρέσκια ματιά του λάτρη του είδους δημιουργεί ένα τραγούδι συγκινητικό και αληθινό, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα λαϊκό τραγούδι οποιασδήποτε εποχής.
«Τα λόγια είναι γράμματα» κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Δημήτρης Σίντος πρόσθεσε κι εδώ όπως και σε όλο τον δίσκο την πάντα ενδιαφέρουσα δημιουργική του άποψη στην καλλιτεχνική επιμέλεια που μοιράζεται με τον Φώτη Σιώτα, ενώ ο Γιάννης Μπαξεβάνης με την πλούσια εμπειρία του έφερε επιτυχημένα σε πέρας το πολύ απαιτητικό έργο της ταυτόχρονης ηχοληψίας και της μίξης.

Οι εκλεκτοί μουσικοί και συντελεστές που συνέβαλαν με το ταλέντο τους στη δημιουργία του τραγουδιού « Τα λόγια είναι γράμματα» και του δίσκου «Τα δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα» είναι οι:

Μπουζούκι: Μανώλης Πάππος 
Κλασσική κιθάρα: Γιώργος Φουντούκος 
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας 
Μπαγλαμά: Βασίλης Προδρόμου
Βιολί έπαιξαν οι: Έβρος Βοσκαρίδης, Καλογιάννης Βεράνης, Μιχάλης Βρέτας, Αλέξανδρος Ιακώβου, Σάκης Καρακώστας, Γιάννος Κονταράτος, Ιάσων Κτενάς, Γιάννης Πούλιος, Φώτης Σιώτας, Χρήστος Ψαρομύληγκος
Βιολοντσέλο έπαιξαν οι: Αναστάσης Μισυρλής, Νίκος Παπαϊωάννου, Δέσποινα Σπανού, 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Σίντος, Φώτης Σιώτας 
Η ηχογράφηση έγινε στα Antart studios και το mastering Royal Alzheimer Hall 
Ηχοληψία, Μίξη ήχου: Γιάννης Μπαξεβάνης 
Mastering: Τίτος Καρυωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας
Φωτογραφία εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Ζηργάνος 
Design artwork: Έβρος Βοσκαρίδης

Κατεβάστε το από το iTunes
Κατεβάστε το από το Google Store
Ακούστε το από το Spotify
Ακούστε το από το Deezer 
Κατεβάστε το από το Amazon