Demy

Demy | «Μυρτιά»
Lyric Video
Η διασκευή του τραγουδιού των Μίκη Θεοδωράκη και Νίκου Γκάτσου
απέκτησε εικόνα!

Η Demy παρουσιάζει το τρίτο video από το νέο της EP, «Retrospective», με διασκευές τραγουδιών που έχουν γράψει καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες, οπτικοποιώντας το «Μυρτιά»!

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια «ντύνει» την εμπνευσμένη διασκευή με ένα lyric video γεμάτο χρώμα, χαρά και αισιοδοξία, μεταφέροντας και οπτικά τα συναισθήματα του τραγουδιού.

Η «Μυρτιά» είναι ένα από τα ιστορικά κι αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης και προέκυψε από τη μελοποίηση ενός ποιήματος που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος στα τέλη του 1960, προς τιμήν της γυναίκα του καταξιωμένου δημιουργού. Στην πρώτη εκτέλεση τραγούδησε η Γιοβάννα και πιάνο έπαιξε ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ ηχογραφήθηκε επίσης από την Μαίρη Λίντα και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, σε μια πιο λαϊκή εκδοχή, με τον Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι.

Το «Retrospective», στο οποίο η Demy ερμηνεύει κομμάτια που της εμπιστεύτηκαν οι Μίκης Θοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Διονύσης Σαββόπουλος και Γιάννης Σπανός, σε minimal electropop διασκευές που επιμελήθηκε ο Νίκος Μπιτζένης των Mikro, κυκλοφορεί σε όλα τα φυσικά και ψηφιακά καταστήματα από την Panik Oxygen. Ήδη, έχουν οπτικοποιηθεί τα «Μια Αγάπη Για το Καλοκαίρι» και «Να Με Θυμάσαι και Να Μ’ Αγαπάς», ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν τα videos και των υπόλοιπων τραγουδιώνΜη Μιλάς Άλλο Γι’ Αγάπη» και «The Honeymoon Song»).

Δείτε το lyric video: