Ερασμία Μάνου

Ερασμία Μάνου
«Τι να σου μοιάζει»
Στίχοι: Monique | Μουσική: Ερασμία Μάνου
   
Η Ερασμία Μάνου επιστρέφει με τη νέα της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ” που κυκλοφορεί απο την εταιρεία  Music Art Lab . Πρόκειται για δέκα τραγούδια που έχει γράψει η ίδια τη μουσική, ενώ οι στίχοι που υπογράφει η Monique (My Poetic Soul) είναι βασισμένοι στα ανατρεπτικά ποιήματα της μέσα απο το βιβλίο της με τίτλο “ΛΟΙΣΘΙΑ” που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ.

Δέκα τραγούδια , δέκα διαφορετικές καταθέσεις ψυχής…
Μια πολυμορφική δουλειά που περιέχει όλες τις μουσικές ανησυχίες της Ερασμίας, σε πάει από το Waltz στο ζεϊμπέκικο και από το λαϊκότροπο Swing στη Rock μπαλάντα, και όλα συνυπάρχουν μαγικά στο cd, αποδεικνύοντας πως όλα είναι μουσική.
 
Η Ερασμία Μάνου με την ιδιαίτερη μπάσα χροιά της βρίσκεται ερμηνευτικά στην πιο δυνατή στιγμή της και έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και την αλήθεια της σε όλα τα τραγούδια.
 
Έκπληξη στο cd αυτό αποτελεί το ντουέτο της Ερασμίας με τον ταλαντούχο ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα στο τραγούδι “ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ”, στο οποίο συμμετέχει και η παιδική – εφηβική μουσική ομάδα “Ορχήστρα των Ανέμων” της Βιβής Ρουμιάν.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑΣΜΙΑ

Η Ερασμία Μάνου γεννήθηκε μέσα στην δεκαετία του 80 στην Αθήνα και από τα παιδικά της χρόνια ήταν σαφές για εκείνη και για τους γύρω της πως το τραγούδι ήταν ο αγαπημένος της τρόπος έκφρασης…
Αρχίζει από μικρή λοιπόν να μελετά πιάνο και να τραγουδάει, ενώ μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η μητέρα της Σοφία Βόσσου.
 
Είναι ένα πολυδιάστατο ταλέντο, καθώς όχι μόνο τραγουδάει αλλά γράφει μουσική & στίχους.

Η παρουσία της στα μουσικά δρώμενα μετράει 15 ενεργά χρόνια, έχοντας δισκογραφήσει αρκετές δουλειές (Ψυχή, Ναι, Ροζ σεντόνια, Γαλάζια σφαίρα, Ζήσαμε Θαύματα κ.α.), ενώ έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με γνωστά ονόματα όπως: Ευρυδίκη, Σ. Αρβανίτη, Γ. Σαμπάνη, Δ. Λιόλιο, Γ. Γιαννόπουλος, Ο. Τζιόβα, Πωλίνα, Evnus κ.α.
 
Δύο μεγάλες σφραγίδες για την καλλιτεχνική της πορεία ήταν η  συνεργασία της με τον σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση  σε ηλικία 18 ετών , όταν εκείνος την ξεχώρισε για την ιδιαίτερη χροιά της και την πήρε δίπλα του σε μεγάλη σειρά σημαντικών συναυλιών, που έκανε τότε.
Η δεύτερη είναι η πρόσφατη συμμετοχή της στο cd του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη” όπου ερμήνευσε μοναδικά το τραγούδι “Το τρένο φεύγει στις οχτώ” σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Μια εκτέλεση που μάζεψε απίθανες κριτικές.
 
Σχεδόν σε όλα τα τραγούδια που έχει δισκογραφήσει υπογράφει η ίδια τη μουσική ή το στίχο, στίχο συνήθως ερωτικό αλλά και ανατρεπτικό σε πολλές περιπτώσεις, όπως εκείνος στο “Πριν μου γυρίσει το μυαλό”, τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν περίπου δύο χρόνια σε στίχους δικούς της και μουσική του Δημήτρη Λιόλιου, που ερμηνεύουν μοναδικά ο Χρήστος Δάντης μαζί με τον Δημήτρη Λιόλιο.