Έκτη Αίσθηση

Έκτη Αίσθηση | “Πες μου γιατί”

Η InSideOut Music Web Promotion παρουσιάζει τους Έκτη Αίσθηση. Ένα ταλαντούχο συγκρότημα με μακρόχρονη μουσική πορεία, όπου οι μουσικοί του έχουν στις αποσκευές τους αρκετές εμπειρίες από την ενασχόλησή τους με τη μουσική σε ζωντανές εμφανίσεις και σημαντικές συνεργασίες. Έχοντας πλέον αισθανθεί την ανάγκη της εξωτερίκευσης και κατάθεσης των δικών τους μουσικών δημιουργιών, έρχονται σήμερα, μέσα σε δύσκολες εποχές για την δισκογραφία και τους νέους καλλιτέχνες και μας συστήνονται με το 1ο τους Promo Single με τίτλο «Πες μου γιατί» από το ομότιτλο 2 Track Digital EP, παρουσιάζοντάς μας εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις, με έναν πάντα επίκαιρο και έντονα κοινωνικό στίχο που σε κερδίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα τους. Όταν το σκληρό, καλογυαλισμένο Hard Rock των 80’ς, συναντά την Alternative Rock των 90’ς, την Punk των 80’ς – 90’ς και χρωματίζει με πινελιές Funk, τότε το αποτέλεσμα λέγεται… Έκτη Αίσθηση…

Λίγα λόγια τους Έκτη Αίσθηση

Oι Έκτη Αίσθηση δημιουργηθήκαν γύρω στα μέσα του 90, από τον Αλέξανδρο Δωρή κιθαρίστα – συνθέτη και ενορχηστρωτή και τον Θωμά Κόκαλα στιχουργό και τραγουδιστή. Το συγκρότημα πλαισίωσαν τότε καλοί μουσικοί και φίλοι. Μέσα σε μια πορεία 5 ετών που κράτησε, έγιναν αρκετές εμφανίσεις σε Club – Bar και Music Stages της εποχής.
 
Στην αρχή οι Έκτη Αίσθηση, ξεκίνησαν σαν Cover Band αλλά γρήγορα ενσωμάτωσαν και την προσωπική τους Ελληνόφωνη δουλειά στις εμφανίσεις τους. Το ύφος του συγκροτήματος είχε επιρροές από τις 2 δεκαετίες όπου και «ανδρώθηκαν» μουσικά τα δύο βασικά μέλη ο Αλέξανδρος και ο Θωμάς.
 
Όταν το σκληρό, καλογυαλισμένο Hard Rock των 80’ς, συναντά την Alternative Rock των 90’ς, την Punk των 80’ς – 90’ς και χρωματίζει με πινελιές Funk, τότε το αποτέλεσμα λέγεται… Έκτη Αίσθηση…
 
Οι Έκτη Αίσθηση έφτασαν πολύ κοντά στην κυκλοφορία δίσκου, πράγμα που όμως στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκε τότε… Το συγκρότημα είχε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του, ο καθείς τράβηξε το δρόμο του και τις δικές του μουσικές αναζητήσεις.
 
Η φλόγα όμως της εξωτερίκευσης του συγκεκριμένου υλικού, ποτέ δεν έσβησε. Τον τελευταίο καιρό τροχοδρομήθηκε με περισσότερη όρεξη, περισσότερη γνώση και βεβαίως μεγαλύτερη ωριμότητα…!!. Το αποτέλεσμα ήταν η συνεργασία τους με την InSideOut Music Web Promotion και η κυκλοφορία του 1ου τους Digital EP στις αρχές του 2020.

Ακούστε και δείτε το εδώ: