Γιώργος Καζαντζής

Η συνεργασία του Ogdoo Music Group με Πολύτροπον… συνεχίζεται!

Ο πρώτος δίσκος του «Πολύτροπον» που αναρτήθηκε στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ogdoo Music Group ήταν του Δημήτρη Ζερβουδάκη «Στα χαμηλά και στα ψηλά» και τώρα σειρά έχει η «Ίσαλος γραμμή».
Ο Γιώργος Καζαντζής εκτός από εξαιρετικός συνθέτης, ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του, είναι και ο δημιουργός μιας πολύτιμης κυψέλης του ελληνικού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη, της δισκογραφικής εταιρείας «Πολύτροπον».

Γιώργος Καζαντζής: «Ίσαλος γραμμή»
Tα τραγούδια του άλμπουμ διαθέσιμα ψηφιακά εδώ: https://orcd.co/zorrdep

(Ακούστε το άλμπουμ και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube, εδώ)

Το «Πολύτροπον» με τις σημαντικές του εκδόσεις και την προσφορά του ως φυτώριο και στέγη σημαντικών καλλιτεχνών αποτελεί εδώ και δύο δεκαετίες αντίβαρο στην αθηναϊκή δισκογραφική μονοκρατορία, επιτελώντας σπουδαίο έργο στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Το Ogdoo Music Group εγκαινιάζει την συνεργασία του με το «Πολύτροπον» στο ψηφιακό περιβάλλον, «ανεβάζοντας» σταδιακά το ρεπερτόριο που έχει εκδοθεί από την εταιρεία, στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το νέο album που προσθέσαμε και μπορείτε να αναζητήσετε και να ακούσετε στα κανάλια του Ogdoo Music Group είναι ο δίσκος του Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Ίσαλος γραμμή».  Η «Ίσαλος γραμμή» αποτελεί μια εξαιρετική συνθετική εργασία του Γιώργου Καζαντζή με την φιλοσοφία και τη δομή ενός κλασικού κύκλου τραγουδιών που συνδυάζει επιτυχημένα το λυρισμό της μπαλάντας με τις «αιχμές» των λαϊκών δρόμων.

Κυκλοφόρησε το 2008, με αξιοσημείωτη επιτυχία, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, τόσο σε σχέση με την αξία του έργου και των δημιουργών του, όσο και με την εύστοχη επιλογή, από τον συνθέτη, των ερμηνευτών του.

Ο δίσκος περιέχει 12 τραγούδια που τα αποδίδουν 13 διαφορετικοί ερμηνευτές και τραγουδοποιοί.

Και τι ερμηνευτές!
Με τη σειρά που τραγουδούν,οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης Χρήστος Θηβαίος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μελίνα Κανά και Μιχάλης Παπαζήσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λιζέτα Καλημέρη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταύρος Σιόλας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Θωμαΐδης και ο Γιώργος Μπαγιώκης.

Τα ονόματα αυτά αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την αξία του δίσκου, αλλά και το σεβασμό που απολαμβάνει ο Γιώργος Καζαντζής και το έργο του στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις εκδοχές της «Εθνικής Ελλάδος» των ερμηνευτών.

Όλα τα τραγούδια ακούστηκαν στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκαν από το κοινό του λεγόμενου «έντεχνου ρεπερτορίου», ένα όμως έμελλε να ξεπεράσει αυτό το πλαίσιο.

Πρόκειται φυσικά για τις πασίγνωστες «Μέλισσες» σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και στίχους της Ελένης Φωτάκη.

Μία σχεδόν άγνωστη τότε δασκάλα από την Καρδίτσα με ιδιαίτερη «ραγισμένη φωνή» τραγούδησε αυτό το τόσο όμορφο τραγούδι που ακόμα και 12 χρόνια μετά, σε συνδυασμό και με την επιτυχία του σήριαλ στο οποίο ακούγεται, τραγουδιέται και αγαπιέται το ίδιο από τους ακροατές του.

Μιλάμε φυσικά για τη Φωτεινή Βελεσιώτου που με όχημα, αρχικά, αυτό το τραγούδι έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.

Ευχή και κατάρα είναι η μία μεγάλη επιτυχία για έναν ερμηνευτή, για τη Φωτεινή Βελεσιώτου όμως ήταν ευχή γιατί με τη βοήθεια αυτής της επιτυχίας κατόρθωσε σε μεγάλη, ερμηνευτική, ηλικία να ξεδιπλώσει το μεγάλο της ταλέντο.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους στιχουργούς που εμπιστεύτηκαν τα λόγια τους στον συνθέτη.

Πρόκειται για τους: Γιάννη Μελισσίδη, Χρίστο Γ. Παπαδόπουλο,Ελένη Φωτάκη, Γιώργο Αθανασόπουλο, Δημήτρη Πασχάλη και τον μεγάλο μας ποιητή Μάνο Ελευθερίου.

Τους στίχους στο τραγούδι «Άχρωμη σιωπή» υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης. 

Η ιστορία της συνεργασίας του «Πολύτροπον» με το Ogdoο Music Group είναι σε εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι!
Βρείτε το album σε ψηφιακή μορφή: https://orcd.co/zorrdep

Καλή Ακρόαση,
Απρίλιος 2020,
Ogdoo Music Group