Εμμανουέλα Χιωτάκη

Εμμανουέλα Χιωτάκη – Θα είμαστε εκεί
Νέο τραγούδι
‘Ενα αισιόδοξο μήνυμα αγάπης και ελπίδας !

Η “Αρετούσα” από την Κρήτη ή αλλιώς Εμμανουέλα Χιωτάκη μας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα αγάπης και ελπίδας με το νέο της τραγούδι  “Θα είμαστε εκεί”. Ένα τραγούδι που έγραψε για όσους βρίσκονται μακριά μας, ελπίζοντας να “είμαστε εκεί”  ξανά όλοι μαζί πιάνοντας το χέρι των γύρω μας σφιχτά!
Το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο που κυκλοφορεί από τον επερχόμενο δίσκο της “Λόγια καρδιάς” σε στίχους και μουσική δική της και ενορχήστρωση του Χριστόφορου Κροκίδη.
Η ρομαντική διάθεση του τραγουδιού αλλά και ο φλαμένγκο ρυθμός της κιθάρας της, θα ανεβάσει σίγουρα την καλοκαιρινή σας διάθεση!
Τα γυρίσματα του videoclip έγιναν στην περιοχή της Φλόριντας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή “Fort de Soto” που ανακαλύφθηκε από Ισπανούς εξερευνητές.

Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα Χιωτάκη

Η Εμμανουέλα Χιωτάκη κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στα Χανιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 10 χρονών και στα 18 απέκτησε το πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα, με την καθηγήτριά της Αθηνά  Καπνισάκη όπου έκαναν μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Βενιζέλειο ωδείο Χανίων. Εκ τοτε δίδασκε κιθάρα σε ωδεία σαν καθηγήτρια κιθάρας. 15 χρονών συμμετείχε σε συναυλίες του Β.Μπουντούνη στο Ηρώδειο όπου έγινε ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας “100 κιθάρες” αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίεςεπαναλήφθηκαν 12 χρόνια μετά στους ίδιους χώρους. Επίσης απέσπασε 2 φορές το 1ο βραβείο, μια στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό και στον πανελλήνιο διαγωνισμό Σύρου αλλά και το 2ο στο πανελλήνιο διαγωνισμό Πάτρας .Είναι κάτοχος και διπλώματος μουσικοθεραπείας με σεμινάρια “ηχοθεραπείας” στο Νεπάλ αλλά και διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός απ’ το πολυτεχνείο Ξάνθης.
Την γνωρίσαμε από το τραγούδι “Τσ’ αγάπης και του έρωτα” ή αλλιώς “Ερωτόκριτος και Αρετούσα” που πρωτο-ερμήνευσε μαζί με τον Μιχάλη Κουνάλη, (Μ.Παπαδάκη/Γ.Νικολάου). Ενώ ήταν η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σαν ερμηνεύτρια μπήκε δυναμικά στον χώρο, καθώς το τραγούδι έγινε ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Διαδικτυακά σημείωσε εκατομμύρια προβολές και έχουν πάρα πολλές επανεκτελέσεις/διασκευές. Έχει κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό του Μανώλη Λιδάκη, ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες όπως με τον Βασίλη Καζούλη, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Γιάννη Νικολάου και πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες, επίσης  έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει 3 singles 3 singles τα τραγούδια “Αν ήσουν άνοιξη” σε στίχους και μουσική δική της, “Χανιά του κόσμου το μπαλκόνι” (Γ.Ψαρουδάκης) και “Τα μαύρα λουστρίνια” (Γ.Κατσικανδαράκης) αλλά και δικά της αγγλόφωνα τραγούδια. Το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού “Euroke” όπου απέσπασε το 4 o  βραβείο. Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί διαδικτυακές συναυλίες από την σελίδα της στο facebook  που
αφιερώνει σε φιλανθρωπικούς συλλόγους. Τα διαδικτυακά live μπορείτε να τα βρείτε και στο επίσημο κανάλι της Εμμανουέλας στο YouTube. 
Εκτός από κιθάρα παίζει πολλά όργανα όπως θιαμπόλι,, πεντίρ, νταούλι, πιάνο, πλήκτρα, γιουκαλίλι, μαντολίνο μπαγλαμαδάκι

Θα είμαστε εκεί” λοιπόν να το ακούσουμε!

Credits:

“Θα είμαστε εκεί”
Στίχοι-Μουσική-Ερμηνεία: Εμμανουέλα Χιωτάκη

Ενορχήστρωση
(Programming – Mixing -Mastering):  Χριστόφορος Κροκίδη
Κλασσική & Ακουστική κιθάρα: Εμμανουέλα Χιωτάκη
Γιουκαλίλι, Κρουστά: Χριστόφορος Κροκίδης
Μπάσο: Σπύρος Κουτσορινάκης
Κυκλοφορία: ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

Η ηχογράφηση φωνής και κιθάρας έγινε στο στούντιο: P.Recording Studios (Florida)

Βρείτε το τραγούδι στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

iTunes: http:// https://apple.co/2NMl0tu
Spotify: https://spoti.fi/3eQgV3o
Deezer: https://bit.ly/2BY4wLX
Google Play: https://bit.ly/2YNmqdk