Βασίλης Μπαμπανιάρης

Βασίλης Μπαμπανιάρης – Ο μαχητής σου

Ένα τρυφερό τραγούδι για τα πρόωρα νεογνά από τον Βασίλη Μπαμπανιάρη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προωρότητας που ήταν στις 17/11, η ΜΚΟ “Ηλιτόμηνον” (Μέλος του Διεθνή Οργανισμού EFONI) ζήτησε από τον τραγουδοποιό Βασίλη Μπαμπανιάρη να γράψει ένα τραγούδι για τα πρόωρα νεογνά.

«Ο Μαχητής σου» είναι το τραγούδι που γράφτηκε από τον καλλιτέχνη με ιδιαίτερη προθυμία -και αφιλοκερδώς φυσικά- για το σκοπό αυτό

και θα θέλαμε να το συμπεριλάβετε στο airplay του σταθμού σας, συνεισφέροντας στον αγώνα που κάνουν όλοι όσοι φροντίζουν γι’αυτά τα παιδιά. 

Στίχοι – μουσική : Βασίλης Μπαμπανιάρης
Ενορχήστρωση – programming – μίξη : Βασίλης Μπαμπανιάρης
Διεύθυνση παραγωγής : Βασίλης Μπαμπανιάρης
Mastering: Γιώργος Μπουσούνης, Γιώργος Γκίνης (OnlineRecordingMasters.com)
Έπαιξαν οι μουσικοί :
Βασίλης Μπαμπανιάρης : φωνητικά, ακουστική κιθάρα, μαντολίνο, μεταλόφωνο, κρουστά.
Πάνος “Rat” Χριστοφόρου : μπάσο
Άγγελος Χατζής : ηλεκτρική κιθάρα
Φωνητικά : Στέβη Σαμέλη

Πρόκειται για ένα τρυφερό τραγούδι, που μπορείτε να δείτε και να ακούσετε, εδώ

17 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας
«Ο Μαχητής σου» ένα τραγούδι για κάθε μέρα αυτού του αγώνα από τον τραγουδοποιό Βασίλη Μπαμπανιάρη

Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή είναι η μεγαλύτερη χαρά για εκείνους που τον  περιμένουν  και η μεγαλύτερη ελπίδα αυτού του κόσμου. Κάποια παιδιά όμως δίνουν μάχη για τον ερχομό αυτό και την επιβίωσή τους. Μάχη με τον χρόνο και τις αντοχές τους. Είναι τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, μωρά πολύ μικρά, πολλά από αυτά μικρότερα του κιλού, που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, μέσα στις θερμοκοιτίδες με αναπνευστήρες, για βδομάδες ή και μήνες.Το να μπορεί κάποιος να σταθεί δίπλα σ’αυτά τα παιδιά, δεν είναι μόνο υποχρέωση κι ευθύνη, αλλά ιερό καθήκον απέναντι στην ελπίδα αυτού του κόσμου που προσπαθεί να γίνει καλύτερος.  Σκοπός στον οποίο έχει αφιερωθεί το Ηλιτόμηνον και οι άνθρωποί του, που στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια δίπλα σ’αυτά αλλά και στους γονείς τους που μετρούν ανάσες,  αγωνιώντας για ένα θαύμα. Πόση δύναμη χρειάζεται, πόση ελπίδα, πόση αγάπη για να γίνει το θαύμα αυτό…Το τραγούδι «Ο Μαχητής σου» αποτυπώνει  τη δική μου ανάγκη να συνεισφέρω σ’αυτόν τον σκοπό. Ένα τραγούδι για να ταιριάξει με τη φωνή των ανθρώπων που μάχονται μαζί τους προσφέροντας υλικά, προσφέροντας αγάπη, συμπαράσταση, αλληλεγγύη.Γιατί μαχητές είναι όλα τα νεογνά που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. Μαχητές είναι οι γονείς τους, μαχητές το προσωπικό των νοσοκομείων που τα φροντίζει, μαχητές είμαστε όλοι όσοι παλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλον, να μη μείνει κανείς μόνος στις δύσκολες στιγμές της ζωής του.

Θα ‘μαι εκεί να προσπαθώ, να παλεύω

Στα όνειρά σου τα κρυφά να πιστεύω

Κάθε ανάσα να μετρώ της ψυχής σου

Θα ‘μαι δίπλα σου εγώ, ο Μαχητής σου

Γιατί κάθε παιδί αξίζει το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή!

Βασίλης ΜπαμπανιάρηςNοέμβριος 2017

http://www.ilitominon.gr/

https://www.facebook.com/Ilitominon/
YouTube Link

https://www.youtube.com/watch?v=LfdD1EoXDsM&feature=yout