Θανάσης Γκαϊφύλλιας

Θανάσης Γκαϊφύλλιας | «Αγάπα την Ελλάδα σου»
Στίχοι | Μουσική | Ερμηνεία: Θανάσης Γκαϊφύλλιας

«Αγάπα την Ελλάδα σου» τραγουδάει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας

Ένα κονωνικοπολιτικό τραγούδι με αναφορές στα χρόνια της κρίσης

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καινούργιο τραγούδι που έγραψε (στίχους και μουσική) και ερμήνευσε ο γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – πολιτικό τραγούδι με συγκεκριμένες αναφορές στα τελευταία χρόνια της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται κάθε αίσθηση αισιοδοξίας. Αυτό είναι ίσως και το ενδότερο μήνυμα του τραγουδιού, η αγάπη που οφείλει να νιώθει κανείς για τον γενέθλιο τόπο του, παρά τα όσα συμβαίνουν.

Το «Αγάπα την Ελλάδα σου» ηχογραφήθηκε στην Κομοτηνή, στο στούντιο της «Σύγχρονης Μουσικής Σχολής Θράκες» με ηχολήπτη τον Θωμά Αραμπατζή, ο οποίος συμμετέχει και ως μουσικός, παίζοντας κιθάρα. Ο Τάσος Καπζάλας παίζει φλάουτο και ο Τάκης Κεραμέας μπάσο. Η μίξη έγινε από τον Τάσο Καραπαπάζογλου (Studio Nemesis- Καβάλα), η ενορχήστρωση είναι ομαδική και συμμετέχει με τα φωνητικά της, η Λία Τζιαμπάζη.

Το τραγούδι δεν επρόκειτο να κυκλοφορήσει στη δισκογραφία. Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας επέλεξε να το δημοσιεύσει στο YouTube και να το μοιραστεί, ελεύθερα και χωρίς μεσάζοντες, με τους φίλους της μουσικής του.
Καλή ακρόαση!

Βίντεο, φωτογραφία, κείμενο: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης
Πηγή αναδημοσίευσης: xronos.gr και Νότες Λογοτεχνίας
Ακούστε το εδώ: