Δυνάμεις του Αιγαίου

Δυνάμεις του Αιγαίου: O δίσκος «Ανάσα» κυκλοφορεί σε LP
Κυκλοφορεί σε 300 συλλεκτικά αριθμημένα LP
ο νέος δίσκος του επιδραστικού σχήματος

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανέρχονται παρουσιάζοντας σε LP τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Ανάσα». Το album κυκλοφορεί σε 300 αριθμημένα βινυλίου 180gr.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου, μια μουσική μπάντα που με το καλλιτεχνικό της στίγμα, συνδυασμό μουσικών ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων του κόσμου, επηρέασε το νεότερο ελληνικό τραγούδι αλλά και τα προγράμματα των μουσικών σπουδών των τελευταίων δεκαετιών, με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Μάνο Χατζιδάκι να υπογράφουν τις πρώτες δισκογραφικές παραγωγές τους.

Οι Δυνάμεις του Αγαίου για τον δίσκο τους «Ανάσα» ηχογράφησαν 9 τραγούδια, με τον τρόπο που ξέρουν καλά, τον δημιουργικό συνδυασμό ιδιωμάτων από τις μουσικές όλου του κόσμου.

Χωρίς να περιορίζονται από μουσικές ιδεοληψίες στη χρήση μουσικών οργάνων και μουσικών ιδιωμάτων, στα τραγούδια τους φιλτράρονται με αισθητικό τρόπο όλες οι μουσικές εμπειρίες που έχουν κατασταλάξει στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα τους.

Στον δίσκο περιλαμβάνονται συνθέσεις του Νίκου Γράψα, του Χρήστου Τσιαμούλη, του Μιχάλη Κλαπάκη, του Γιάννη Ζευγόλη και ένα μουσικό μουσικό θέμα του Eric Satie. Τους στίχους υπογράφουν οι: Πρόδρομος Κοσμίδης, Έλσα Γράψα, Άγγελος Καλογερόπουλος, Δημήτρης Γιαλαμάς, Ματθαίος Ζευγόλης, Νίκος Γράψας και Ελένη Περινού, έχει μελοποιηθεί επίσης το γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Τείχη».

Στον δίσκο ερμηνεύουν εκτός από τον Νίκο Γράψα και τον Χρήστο Τσιαμούλη ο καταξιωμένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και οι ταλαντούχες, ελπιδοφόρες ερμηνεύτριες: Μαρία Αλαμανή – Ναθαναηλίδου και Μαρία Μιχαλάκα.

Τις Δυνάμεις του Αιγαίου αποτελούν οι δημιουργοί και βιρτουόζοι μουσικοί:

Μιχάλης Κλαπάκης: Κρουστά
Νίκος Γράψας: Τραγούδι – Κιθάρες
Χρήστος Τσιαμούλης: Τραγούδι – Ούτι – Νέι
Γιάννης Ζευγόλης: Βιολί

Τα τραγούδια του album «Ανάσα» κυκλοφορούν σε LP και ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Προλάβετε ένα από τα 300 αριθμημένα αντίτυπα κάνοντας online την παραγγελία σας εδώ.