Φάνης Μπαρμπούνης

Φάνης Μπαρμπούνης | «Χρυσάφι»

Ο τραγουδοποιός Φάνης Μπαρμπούνης παρουσιάζει το εξαιρετικό τραγούδι με τίτλο «Χρυσάφι», σε μουσική του ιδίου και στίχους του Νίκου Τζαγκαράκη, γραμμένους στην κρητική διάλεκτο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ποιοτική σύνθεση που συνδυάζει στοιχεία από την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης με σύγχρονα στοιχεία από το έντεχνο τραγούδι. 

Το “Χρυσάφι” συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό video clip που ήδη από την ανεπίσημη κυκλοφορία του μετράει δεκάδες χιλιάδες προβολές στο YouTube!

Συμμετέχουν ο Νίκος Στρατάκης στο λαούτο, ο Κώστας Πετράκης στη λύρα, Χρήστος Τζελεπόπουλος σε κιθάρα και μπάσο, και ο Σίμος Κουφάκης στα κρουστά.

Ο Φάνης Μπαρμπούνης είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο που έχει συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά ονόματα της Κρήτης. Αυτό το διάστημα προετοιμάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Final Touch.

Καλή ακρόαση!

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Φανής Μπαρµπούνης γεννήθηκε και ζει στην Νέα Πέραµο Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η Κρήτη αφού έχει καταγωγή από την Ασή Γωνιά Χανίων αλλά και από την Πέραµο της Μικράς Ασίας. Φοίτησε στο τµήµα Μαθηµατικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή Μουσική.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται µε το τραγούδι, το χορό και την παραδοσιακή µουσική όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Επίσης έχει συµµετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ηλικία 16 ετών ήρθε σε επαφή µε το Λαούτο έχοντας δάσκαλο τον Γιάννη Κακλή, ενώ µέσα σε έναν χρόνο ξεκίνησε να παίζει σε παρέες και γλέντια.

Το 2016 έκανε την πρώτη του επίσηµη δουλειά κυκλοφορώντας το τραγούδι µε τίτλο «Όσες ζωές κι αν ζήσουµε» σε συνεργασία µε τον Γιώργο Σκορδαλό. Στην συνέχεια ακολούθησε η “Λύση”, τα “Κανάκια”, τα “Ψεγάδια” µε τον Γιώργο Μανωλιούδη και τέλος το Χρυσάφι.

Όλα τα κοµµάτια θα συµπεριληφθούν στη πρώτη του Δισκογραφική δουλειά που ετοιµάζεται.

Έχει συνεργαστεί µε διάφορους καταξιωµένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μανωλιούδης, ο Γιάννης Κακλής, ο Γιώργος Χαλκιάς, ο Κώστας Κακουδάκης, ο Μιχάλης Αλεφαντινός, ο Γιώργος Σκορδαλός και άλλοι. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται µε τον Μιχάλη Βογιατζιδάκη.

«Ποτέ σου να µη λησµονείς τσι τόπους που σʼ ορίζαν, δεν έχει αξία το δέντρο άµα δεν έχει ρίζα..»