Νικήτας Βοστάνης

Νέο CD | «Δεν νικιέται ο ήλιος»
Μουσική: Νικήτας Βοστάνης | Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης

Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων αληθινών, 
μόλις κυκλοφόρησαν, ένα νεο CD με τις υπογραφές
του Μιχάλη Μπουρμπούλη στους στίχους και
του Νικήτα Βοστάνη στη μουσική.

Δίσκος δημιουργών με σημαντικές συμμετοχές από καταξιωμένες φωνές:
η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η νεομφανιζόμενη Δέσποινα Ραφαήλ και τέλος ο διαχρονικός Μανώλης Μητσιάς.

Τα τραγούδια του δίσκου συνεχίζουν το δρόμο του κλασσικού ελληνικού τραγουδιού, που ξεκινάει στα χρόνια του ’60 με τους μεγάλους συνθέτες και ποιητές που το καθιέρωσαν. Ανανεωμένη θεματολογία και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, από τον Γιώργο Σαλβάνο, αναδεικνύουν τις μουσικές που  αποκτούν μια σημερινή ταυτότητα.

Οι ίδιοι οι δημιουργοί γράφουν σχετικά στο φυλλάδιο του CD:

“Μετά από δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής πορείας, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το CD «Δεν νικιέται ο Ήλιος» με στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη που, πίσω στο μακρινό 1975, με είχε εντυπωσιάσει, όταν ζούσα ακόμη στην Αλεξάνδρεια. Όταν άκουσα το πρώτο του τραγούδι σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή …  H ανεξίτηλη αυτή ανάμνηση ήταν η αιτία να γράψουμε μαζί το Γαλάζιο σύννεφο, αφιερωμένο στον αγαπημένο μας Σταύρο …   αφορμή και το ξεκίνημα, αυτής της συνεργασίας ”
Νικήτας Βοστάνης

Η ακοή είναι μία από τις αισθήσεις. Κατέχει προνομιούχα θέση έναντι των άλλων που σε αναγκάζει να δεχτείς την υπεροχή της. Αυτό εδώ το CD έρχεται να μας θυμίσει την κυριαρχία ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ακοής με αρμονικές επιθέσεις. Ο Συνθέτης κατόρθωσε να την ικανοποιήσει, και έτσι γλίτωσε τον κολασμό Όλοι γνωρίζουμε την κάθοδο της σημερινής άμοιρης δισκογραφίας. Υπάρχουν όμως και δημιουργοί που δεν δέχονται την υποτέλεια… και για τούτο αγωνίζονται. Τον Αλεξανδρινό Συνθέτη Νικήτα Βοστάνη, τον γνώρισα λίγα χρόνια πριν και με εξέπληξε η μανία του να μην υποτάσσεται, έτσι συναντηθήκαμε και σε προγενέστερες συνεργασίες. Τώρα, στην παρούσα, ξέρω πως αρμονικά έρχονται τα Μεσογειακά κύματα και συμπυκνώνονται σε αυτόν τον μικρό δίσκο που κρατάτε στα χέρια σας. Χαρείτε τον!”
Μιχάλης Μπουρμπούλης

Πηγή αναδημοσίευσης: Μουσικό Πλατό