Φώτης Σιώτας & Θοδωρής Γκόνης

Φώτης Σιώτας | Θοδωρής Γκόνης | «Τα δεύτερα»

(Ακούστε το άλμπουμ και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube, ΕΔΩ)

Το τραγούδι «Τα δεύτερα» αποτελεί ψηφιακό προπομπό του δίσκου, που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Τα δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Βασικοί ερμηνευτές θα είναι η ταλαντούχα λαϊκή ερμηνεύτρια Ιουλία Καραπατάκη και ο πολυπράγμων Φώτης Σιώτας, ενώ πολύ σημαντικές είναι οι συμμετοχές στο δίσκο, της Δήμητρας Γαλάνη και του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά και του εξαιρετικού Γιάννη Διονυσίου.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ο τρόπος που έγινε η ηχογράφηση του τραγουδιού και του δίσκου. Έγινε με όλη την (μεγάλη) ορχήστρα να παίζει ζωντανά στο στούντιο, όπως γινόταν με τον παλαιό τρόπο και τους τραγουδιστές να ερμηνεύουν εκείνη τη στιγμή με τη συνοδεία της.

Είναι ένας δύσκολος τρόπος αλλά το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα πιο «αληθινό», εμπλουτισμένο εντυπωσιακά με τον ήχο από 10 βιολιά και 3 βιολοντσέλα που πλαισιώνουν το μαεστρικό παίξιμο του μπουζουκιού από τον Μανώλη Πάππο.

«Τα δεύτερα» είναι ένα λαϊκό τραγούδι που έλκει τη θεματική του από τις ιστορίες των αυτοκαταστροφικών ηρώων του είδους, που αναζητούν τη «βασανισμένη» αγάπη, δέσμιοι ενός ισοπεδωτικού πάθους.

Ο Θοδωρής Γκόνης, με τη γνωστή του ικανότητα να ζωντανεύει τα πρόσωπα των στίχων του, δίνει ψυχή στον ήρωά του βάζοντάς τον να απευθύνεται στο αντικείμενο του πόθου του σε πρώτο πρόσωπο, να το απομυθοποιεί σκληρά, αλλά και ταυτόχρονα να του εκφράζει την εμμονική του λατρεία.

Ο Φώτης Σιώτας, έμπειρος και πολύπλευρος δημιουργός και δεξιοτέχνης του βιολιού, συνθέτει ένα απρόβλεπτο λαϊκό τραγούδι κεντημένο προσεκτικά με τις αέρινες κλωστές του ήχου των εγχόρδων.

Η ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη αναδίδει το άρωμα της παράδοσης των μεγάλων φωνών του είδους, ενώ ο Φώτης Σιώτας αποδίδει με λιτό και στιβαρό τρόπο την ατμόσφαιρα του τραγουδιού, ανταποκρινόμενος άψογα στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή.

«Τα δεύτερα» κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Δημήτρης Σίντος πρόσθεσε την πάντα ενδιαφέρουσα δημιουργική του άποψη στην καλλιτεχνική επιμέλεια που μοιράζεται με τον Φώτη Σιώτα, ενώ ο Γιάννης Μπαξεβάνης με την πλούσια εμπειρία του έφερε επιτυχημένα σε πέρας το πολύ απαιτητικό έργο της ηχοληψίας και της μίξης.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί και συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στο άρτιο αποτέλεσμα είναι:

Μπουζούκι: Μανώλης Πάππος | Κλασσική κιθάρα: Γιώργος Φουντούκος Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας |Μπαγλαμά: Βασίλης Προδρόμου Βιολί έπαιξαν οι: Έβρος Βοσκαρίδης, Καλογιάννης Βεράνης, Μιχάλης Βρέτας, Αλέξανδρος Ιακώβου, Σάκης Καρακώστας, Γιάννος Κονταράτος, Ιάσων Κτενάς, Γιάννης Πούλιος, Φώτης Σιώτας, Χρήστος Ψαρομύληγκος Βιολοντσέλο έπαιξαν οι: Αναστάσης Μισυρλής, Νίκος Παπαϊωάννου, Δέσποινα Σπανού,

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Σίντος, Φώτης Σιώτας Η ηχογράφηση έγινε στα Antart studios και το mastering Royal Alzheimer Hall Ηχοληψία, Μίξη ήχου: Γιάννης Μπαξεβάνης Mastering: Τίτος Καρυωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας Φωτογραφία εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Ζηργάνος Design Αrtwork: Έβρος Βοσκαρίδης

Βρείτε το νέο τραγούδι και Online εδώ:

Akazoo | Google Store | Amazon |Spotify
Καλή Ακρόαση
Κυκλοφορεί από το 
Ogdoo Music Group
Αθήνα, Μάιος 2019