Βερόνικα Δαβάκη

Βερόνικα Δαβάκη | «Στα Μικρά Μας Μυστικά»
Μουσική: Νίκος Ξυδάκης | Στίχοι: Μαρίτα Αλημίση

Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες συνθέτες και η νέα τραγουδίστρια Βερόνικα Δαβάκη, «το κορίτσι με την χαμογελαστή φωνή» όπως χαρακτηρίστηκε από τους περισσοτέρους ακροατές ξεκινούν την συνεργασία τους!

Με ένα πολύ σημαντικό έργο στο ενεργητικό του, ο Νίκος Ξυδάκης είναι ένας σπάνιος συνδυασμός εκλεπτυσμένου προσωπικού ύφους, λαϊκότητας και μαζικότητας στην αποδοχή.

Το ξεχωριστό αυτό προσωπικό ύφος του συνθέτη συνδυάζεται μοναδικά με το μοναδικο ηχόχρωμα της Βερόνικας Δαβάκη, που μας θυμίζει μαγικά Θάλασσα, Γη κι Αέρα, τα τρία φυσικά στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης.

Η Βερόνικα Δαβάκη εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα διαδικτυακά, με το «Σκανταλιάρικο», ένα αρμενικό τραγούδι σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Μπλάνα. Το τραγούδι αυτό ,αλλά και οι πρωτότυπες διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών, τραγουδισμένων με τη συνοδεία  άρπας, αποτέλεσαν την αφορμή της συνεργασίας με τον συνθέτη. Μιά φωνή «κρυστάλλινη και χαμογελαστή»,  όπως την χαρακτήρισαν όσοι την άκουσαν.

Οι στίχοι στο πρώτο αυτό δείγμα της δισκογραφικής τους συνάντησης ανήκουν στην ιδιαίτερα ευρηματική νέα στιχουργό Μαρίτα Αλημίση και μας μεταφέρουν μαγικά, σχεδόν αινιγματικά, σ’ έναν κρυφό και εσωτερικό κόσμο.

Η μουσική συνάντηση των τριών προδίδει μιά άκρως ενδιαφέρουσα νέα μουσική πρόταση!  

Στην δυνατή αυτή ακουστική αίσθηση έρχεται οπτικά να προστεθεί το παιχνιδιάρικο και τρυφερό βιντεοκλίπ του πολυπράγμονα Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος όχι μόνο υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος, μαζί με την Βερόνικα Δαβάκη, στο βίντεο.

Παραδοσιακά όργανα παιγμένα με  αφαιρετική και σύγχρονη ματιά από τους Κρυφτό Τρίο υπηρετούν με ακρίβεια το ύφος του αγαπημένου συνθέτη που περιέχει αφομοιωμένα  μικρασιάτικα αλλά και δυτικά, στοιχεία. 

Θα ακολουθήσουν έξι ακόμα τραγούδια που θα ολοκληρώσουν την συνεργασία αυτή των δύο καλλιτεχνών.

Δείτε το music video: