Elena Malamou

Elena Malamou – Fragments Of Emotions
Η Έλενα Μαλάμου είναι τραγουδοποιός/κιθαρίστρια και tour manager, που συνθέτει Αγγλόφωνα folk/country/rock τραγούδια, δίνοντας έμφαση στους αφηγηματικούς στίχους και στη fingerstyle κιθάρα.
Το πρώτο της LP, με τίτλο » Stories Of Oblivion », κυκλοφόρησε το 2007 και περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια που ηχογράφησε με τον βραβευμένο με βραβείο Grammy παραγωγό, Ian Prince.
Σημαντικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν το Ιδρύμα Θεοχαράκη – με τον Hauschka (GR-2009), το Windmill (UK-2008), το το Half Note Jazz Club (2012), και πολλά άλλα.
Μετά από πολλά χρόνια ζωής στο Λονδίνο και πραγματοποιώντας πολυάριθμες solo συναυλίες σε Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τσεχίας), έκανε ένα διάλειμμα από το σόλο έργο της για να επικεντρωθεί στην ρυθμική κιθάρα με την gypsy jazz μπάντα The Ghost Notes. Μαζί τους έχει κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ, »Jazzy-Key» (2013 / κυκλοφόρησε από την Hitchtone Productions, Κροατία) & » Secrets Of A Memory » (2015 / με τη συμμετοχή του Γιώργου Κοντραφούρη σε ένα κομμάτι), και έχει οργανώσει και παίξει σε 3 Ευρωπαϊκές περιοδείες, που περιλαμβάνουν εμφανίσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σημαντικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν το Royal Albert Hall (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – 2015), το Φεστιβάλ Brussels Jazz Marathon (Βρυξέλλες, Βέλγιο – 2014), το Gazarte (με τον Stochelo Rosenberg, Αθήνα 2015), το Φεστιβάλ Djangofest (2014), και πολλά άλλα.
Στα τέλη του 2015 έπαιξε live στην Αθήνα (GR) σαν special guest του Daniel Cavanagh (Anathema), κιθαρίστας με τον οποίο συνεργάζεται από το 2003 στις Ελληνικές συναυλίες και περιοδείες του.
Ήταν επίσης η ρυθμική κιθαρίστρια της gypsy jazz μπάντας Manouchedrome (2016 – 2019) και εμφανίστηκε μαζί τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (διοργάνωσε και έπαιξε μαζί με το συγκρότημα στην πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2018 με παραστάσεις στην Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο).
Σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν συναυλίες στην Τεχνόπολη Αθηνών (Athens Djangofest Festival, 2016, 2017, 2018), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2017), στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στον Ιανό (παράσταση με τον Μίμη Πλέσσα). Μαζί κυκλοφόρησαν το Album »Short Stories » και το single » La Valse Des Niglos / PadamPadam» (κυκλοφόρησαν από την FM Records, 2018)
Το δεύτερο solo Αγγλόφωνο Album σε folk/country/rock ύφος, με τίτλο “Fragments of Emotions”, κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 2019 από την FM Records, με 12 πρωτότυπες συνθέσεις σε παραγωγή του Ian Prince.
Τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2019 ακολουθεί η 1η Solo Ευρωπαϊκή περιοδεία, με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, και Γαλλία.