Αβιά

Αβιά – Όσα αντέχεις

Οι ΑΒΙΑ Θα Κυκλοφορήσουν την νέα τους δουλειά  με  τίτλο ” Όσα Αντεχεις ” , της 28.03.2020 μέσω της New Dream Records.

“Οσα Αντέχεις ” Tracklist:
01.Εισαγωγή
02.Είναι Φορές
03.Στ’ονομά Σου
04.Φθορά
05.Ξανά Ξανά
06.’Οσα Αντέχεις
07.Φώς Μου
08.Τόσα να σου Πώ
09.Πέρα απ’τους δρόμους της πόλης
10.Στο μόνο Ποθητό
11.Πόσα Χάνει η Μέρα

Οι ΑΒΙΑ σε αυτό το δίσκο ,θέλουνε να μιλήσουν για την κούραση, τον εκνευρισμό και τη φθορά που βιώνουν καθημερινά στην Ελλάδα της Κρίσης .
Νιώθουν πως κάθε μέρα που περνάει κάτι χάνουν ..και μένουν πιο λίγοι …παρομοιάζουν τον εαυτό τους με μια κασσετα ,ή με ένα δίσκο βινυλίου που χάνουν ένα μέρος τους με την τριβή τους με τον κόσμο ,και περιμένουν κάτι καλύτερο .
Παρόλα αυτά γνωρίζουν ,πως στο τέλος αυτό που βιώνουν είναι όσα αντέχουν και τίποτε παραπάνω .

Στο ” ‘Οσα Αντέχεις ” συμμετέχουν και οι :
Νίκος Κατικαρίδης ,Δημήτρης Μπούκης ,Πάυλος Αναστασίου.

Ηχοληψία /Παραγωγή : Στέφανος Καλοτεράκης 
Μίξη : Στέφανος Καλοτεράκης ,Βασίλης Ραμποτάς
Mastering : Κώστας Φραγκόπουλος 
Γραφιστικά : Μαριάννα Λεονταρίδη 
Φωτογραφίες :Τίμος Χριστοφορίδης 
Η Ηχογράφιση έγινε στο home studio του Στέφανου Καλοτεράκη και στο υπόγειο του Τάσου Πεταλίδη .
Το mastering έγινε στο Shelloc Studios στη Θεσσαλονίκη .

ΑΒΙΑ online :
Facebook :  https://www.facebook.com/aviatheband
YouTube: https://www.youtube.com/user/aviatheband/videos?fbclid=IwAR0EcW69Rhhcn9HnfZnSB7e7_OOM4Ukoc-9MV1ot086dJjgXYoeQG2AhxTM

Bio:
Το Σεπτέμβριο του 1998 δύο φίλοι, ο Στέφανος Καλοτεράκης στη κιθάρα και ο Πάνος Καραγκούνης στο μπάσο, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα μουσικό project. Η συνεύρεση αυτή γεννάει το αρχικό υλικό που θα αποτελέσει την πρώτη τους κυκλοφορία. Επιθυμώντας να εκθέσουν τις δημιουργίες τους σε φίλους -και όχι μόνο- καθώς και για να συνοδεύσουν τη παρουσία τους σε διάφορα event, το 2002 κυκλοφορούν το 7-track EP τους με τίτλο: “Το Νόημα”(2002). Οι Αβιά έχουν γεννηθεί – Αβιά – η δημιουργία, ημέρα 1η.

To EP προσελκύει νεες συνεργασίες και έτσι ο Νίκος Σιδηρόπουλος (τύμπανα) προστίθεται στο σχήμα ως μέλος των Αβιά. Πλέον, ως rock trio, μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν την επόμενη δημιουργία τους, η οποία θα κυκλοφορούσε με τίτλο “Αυτό είναι μόνο η αρχή”. Δυστυχώς, μια σειρά συγκυριών έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς τους στο στούντιο. Όμως, η δουλειά για την προετοιμασία γι’ αυτό το στουντιακό άλμπουμ εκτονώθηκε και εκφράστηκε σε μια live εμφάνιση. Το 2007 κυκλοφορεί το “Live στον Αέρα” (2007, Logos Music), το οποίο ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε ζωντανά τον Απρίλιο του 2007 στην Αθήνα. Ο ήχος τους σε αυτή τη κυκλοφορία έχει ένα περισσότερο heavy/underground ήχο. Η προσθήκη αυτού του δίσκου στις αποσκευές τους τούς οδηγεί σε περισσότερες από 60 εμφανίσεις που προσθέτουν στην εμπειρία του σχήματος. – Αβιά – η ανάπτυξη, ημέρα 2η. 

Η εξέλιξη του σχήματος, μουσικά και εμπειρικά, ακολουθεί την εξέλιξη των προσωπικοτήτων που το αποτελούν. Έτσι με το τέλος των σπουδών των μελών, οι νέες προοπτικές που ανοίγονται επηρεάζουν και την πορεία του μουσικού οχήματος. Ο Στέφανος εξελίσει το σχήμα με νέα μέλη. Ο ήχος μεταλλάσσεται σε pop/rock και το ύφος ωριμάζει από εφηβικές χροιές σε πιο εμπεριστατωμένο rock. Μέρος της εξέλιξης αποτελεί ο Παύλος Αναστασίου (μπάσο), ο οποίος, βοηθώντας το σχήμα σε διάφορες live εμφανίσεις το καλοκαίρι του 2007, εντάσσεται ως σταθερό μέλος. Με νέα σύνθεση, νέα τραγούδια και τη συμμετοχή της Άννας Παπαδοπούλου (φωνή) και του Αλέξη Γιαννόπουλου (τύμπανα) στις αρχές του 2008 ξεκινάει στο στούντιο η ηχογράφηση και η κυκλοφορία του νέου album “Μικρή Ψιχάλα” (2009, Logos Music). – Αβιά, η εξέλιξη, ημέρα 3η.

Για τα επόμενα 2 χρόνια οι Αβιά ενεργοποιούνται αποκλειστικά σε live εμφανίσεις. Μαζί τους στη σκηνή συμμετέχουν και συνεργάζονται περισσότεροι από 35 διαφορετικοί “guest” μουσικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ευκαιρία για πειραματισμούς, νέα όργανα, νέα ακούσματα τα οποία εμπνέουν δημιουργικά το σχήμα και τους οδηγεί να τα αποτυπώσουν στο στούντιο και να δείξουν στον κόσμο το νέο ήχο των ζυμώσεων αυτών. Το χειμώνα του 2010, ο Στέφανος και ο Παύλος προτείνουν σε δύο πολύ καλούς φίλους και ταλαντούχους μουσικούς να ενταχθούν στο όχημα και να γίνουν μόνιμα μέλη. Ο Βασίλης Ραμπότας (κιθάρες) και ο Τάσος Πεταλίδης (τύμπανα), φέρνουν έναν φρέσκο αέρα και ταλέντο με δυνατές επιρροές στο ήδη υπάρχον μεστό σχήμα. Στη νέα τους μορφή οι Αβιά ηχογραφούν στο στούντιο για τη συμμετοχή τους σε δύο συλλογές τραγουδιών και εκεί παρουσιάζουν τον καινούριο τους ήχο και το ανανεωμένο τους στυλ. – Αβιά – η ωρίμανση, ημέρα 4η. 

Στη ζωή όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν είναι απόλυτα σταθερό. Τον Παύλο τον περιμένουν νέα βήματα και εμπειρίες στο εξωτερικό. Η αλλαγή αυτή βρίσκει το σχήμα σε διηνεκή πειραματισμό στον ήχο του. Η προσθήκη ηλεκτρονικών στοιχείων στη μουσική τους έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη και νέων συνεργατών. Ως μόνιμο μέλος προστίθεται ο Σταύρος Νικολάου (πλήκτρα), ενώ αντίστοιχα το κενό του βασικού τραγουδιστή καλύπτει ο Δημήτρης Κιουτσούκης. Έτσι λοιπόν, οι Αβιά, έχοντας βρει καινούρια φωνή αλλά και πιο ώριμο ήχο, ξεκινούν τη δημιουργία νέου υλικού. Στίχοι επηρεασμένοι από την ελληνική κρίση, την φθορά της καθημερινότητας αλλά και την αγάπη του Θεού, κουμπώνουν πάνω σε έναν ήχο από παραμορφωμένες κιθάρες, δυνατά τύμπανα αλλά και τη μελωδία του πιάνου και δημιουργούν ένα φάσμα συναισθημάτων. Με νέα ηχοχρώματα στη παλέτα τους, πιο σκληρό ροκ ήχο αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία, οι Αβιά, μπαίνουν με όρεξη στο στούντιο και ολοκληρώνουν την τέταρτη δημιουργία τους.
Οι ημέρες της δημιουργίας δεν ολοκληρώθηκαν. Το ταξίδι για την ολοκλήρωση της 7ης ημέρας είναι μπροστά και το soundtrack που μας συνοδεύει για τώρα είναι το “Όσα αντέχεις” (2020, New Dream Records). – Αβιά – This is Now! ημέρα 5η

Έλα μαζί μας στο ταξίδι!

Οι ΑΒΙΑ είναι:
Δημήτρης Κιουτσιούκης: Φωνή
Σταύρος Νικολάου: Πλήκτρα
Στέφανος Καλοτεράκης: Ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Βασίλης Ραμπότας: Μπάσο
Τάσος Πεταλίδης: Τύμπανα

Δισκογραφία:
Το νόημα (2002)
Live στον Αέρα (Logos Music, 2007)
Μικρή ψιχάλα (Logos Music, 2009)
Όσα αντέχεις (New Dream Records, 2020)

Συμμετοχές:
Άσμα Νέον ΙΙ (Genesis Records, 2003)
Χέρια Βοήθειας (Relax Productions, 2011)
20 Χρόνια Σωματείο Χριστιανών Καλλιτεχνών (Logos Music, 2012

Αρέσει σε %d bloggers: