Κλεονίκη Δεμίρη

Κλεονίκη Δεμίρη - Μαγική συνταγή
Το νέο άλμπουμ της Κλεονίκης Δεμίρη “Μαγική Συνταγή” και το video clip του τραγουδιού “Όλα θα πάνε μια χαρά”

Η “Μαγική Συνταγή” είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Κλεονίκης Δεμίρη που μόλις κυκλοφόρησε από το περιοδικό και τις εκδόσεις Μετρονόμος. Μια συνταγή φτιαγμένη από πολλά υλικά, όπως βαλς, τάγκο, μποσανόβα, χασάπικο, τσα-τσα και μπαλάντα. Ένα από τα τραγούδια αυτής της συλλογής είναι το “Όλα θα πάνε μια χαρά”. Ένα τραγούδι λουσμένο από φως και αισιοδοξία, σε στίχους και μουσική της Κλεονίκης Δεμίρη, που ήρθε να μας θυμίσει ότι πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

“Μια νέα μέρα έρχεται το βλέπεις
κάτι καλό θα σου συμβεί στα ξαφνικά
τότε θα λες μα κοίτα πως γυρνά η τύχη
και της ζωής μας πως αλλάζει η ζαριά”

Τα τραγούδια αυτής της συλλογής, όπως λέει η ίδια η ερμηνεύτρια, της «μίλησαν» από το πρώτο άκουσμα και έτσι γεννήθηκε αυθόρμητα η επιθυμία της να τα τραγουδήσει. Η ερμηνεία της Κλεονίκη Δεμίρη στο “Μενεξεδένια τα βουνά” του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, είναι ένα από τα διαμάντια αυτής της συλλογής που θα σας συγκινήσει.

Πολλοί και ταλαντούχοι δημιουργοί, οι Νίκος Πλατύραχος, Γιάννος Αιόλου, Γιώργος Καγιαλίκος, Νίκος Πιτλόγλου, Βιργίνια Καραγιώργου, Κώστας Φασουλάς, Ανδρέας Ταρνανάς, Όλγα Μιχελή, Βασίλης Σπανός, Θάνος Ζήσης, Κατερίνα Καναβούρα, Μακάριος Σιγάλας, Σοφία Καμαγιάννη – που μελοποιεί Κωστή Παλαμά - και η ίδια η ερμηνεύτρια υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα.

Την Κλεονίκη Δεμίρη γνωρίσαμε μέσα από τις πολλές συναυλίες της τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τις συνεργασίες της με εξαίρετους δημιουργούς, όπως τους Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Γιάννο Αιόλου, Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Δημήτρη Μαραμή, καθώς και από τις συνεργασίες της με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τους TANGartO Quintet, το Athens Tango Ensemble, αλλά και τις ραδιοφωνικές συναυλίες της στο Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Δισκογραφικά συμμετείχε το 2014 στο άλμπουμ “Ο Νοέμβρης των ματιών της” του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι και τρία ακόμη τραγούδια, αλλά και σε soundtrack του Γιάννου Αιόλου.

Ακούγοντας την φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη, αμέσως διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για μια φωνή εντυπωσιακή στην έκταση και τις δυνατότητές της, μια φωνή που μπορεί να αλλάζει ύφος και στυλ και να προσαρμόζεται με μοναδική ευκολία στις απαιτήσεις των τραγουδιών που κάθε φορά ερμηνεύει. Μια φωνή λαμπερή και ζεστή, με ένα σπάνιο χρώμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες ερμηνείες της και τον αυθορμητισμό της στη σκηνή, ενθουσιάζουν και συγκινούν το κοινό της.

Με τη “Μαγική Συνταγή” η Κλεονίκη Δεμίρη μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος, ένα ταξίδι με δεκατέσσερις διαφορετικούς προορισμούς. Δεκατέσσερα τραγούδια που το καθένα κουβαλά τη δική του γεύση, συνθέτουν όλα μαζί την... μαγική συνταγή αυτού του δίσκου, φτιαγμένη με μεράκι!

Καλή ακρόαση!

Κυκλοφορεί σε CD και στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Δείτε το video clip του τραγουδιού “Όλα θα Πάνε μια Χαρά”
https://www.youtube.com/watch?v=xjPuFDFdBYA

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ:
Spotify: https://open.spotify.com/album/2XJrxDg2OF3aYu4fIsfNyR

Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Kleoniki_Demiri_Magiki_Syntagi?id=Bk2tsz2sg6fyshfyw2clq3utzqq

iTunes: https://music.apple.com/gr/album/magiki-syntagi/1488642814

Amazon: https://www.amazon.com/Magiki-Syntagi-Kleoniki-Demiri/dp/B081S6J4N3/ref=sr_1_1

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/119838212

Follow us:
https://www.facebook.com/kleoniki.demiri
https://www.facebook.com/demirikleoniki/
https://www.instagram.com/kleonikidemiri/

Βιογραφικό σημείωμα της Κλεονίκης Δεμίρη
Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε τραγούδι στη τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την Μέχτχιλντ Σταματάκη. Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα και με την Varena Schweizer στη Ιταλία.
Είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη. 
Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών φεστιβάλ (Αισχύλεια, Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, Παλαιού Φαλήρου, Ζάππειο Μέγαρο,Μοιυσείο Ακρόπολης, Φεστιβάλ Ίχνη Μεσογείου στα Χανιά, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, Ιπποκράτεια στην Κω, Ηραία-Πυθαγόρεια στην Σάμο, Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Φεστιβάλ Νάξου, Φεστιβάλ Άργους-Μυκηνών, Πάρου, Πάτμου, Νισύρου, Κέας, Σίφνου, Ναύπλιο,Αίγινα,Ψυχικό,Ξάνθη, Μήλος, Κέρκυρα, Ανδρος, SummERTime 2017 και 2018 , Κάλυμνος, Λαμία, Σέριφος κ.α.) και σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, καθώς επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό (Παρίσι, Αμμάν της Ιορδανίας, Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες,Τίρανα,Σκόπια) Συμμετείχε επίσης στην όπερα "Ορέστεια" του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο "Opera Berlioz").

Έχει τραγουδήσει στην τηλεόραση της ΕΡΤ κι έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές συναυλίες σε απεθείας μετάδοση στο Δεύτερο και στο Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον κύκλο τραγουδιών "Για την Ελένη" και "Μεγάλο Ερωτικό" του Μάνου Χατζιδάκι καθώς με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και τραγούδια από τη Μεσόγειο και τάνγκο. Επίσης τραγούδησε στις καλοκαιρινές παραστάσεις της ΕΡΤ "SumERTime 2017" με τους "Τangarto Quintet" και στο "SumERTime 2018" συναυλία αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ και το ραδιόφωνο ,παρουσιάζοντας ολόκληρη την εκδήλωση επίσης .  

Συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια στον δίσκο με τίτλο "Ο Νοέμβρης των ματιών της", σε μουσική του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2014, σύμφωνα με τις κριτικές.
Έχει τραγουδήσει στο soundtrack της ταινίας "Χειμωνιάτικη Νοσταλγία" σε μουσική Γιάννου Αιόλου και έχει ηχογραφήσει για τη θεατρική παράσταση "Angels’ Footsteps" (Ιταλία) σε μουσική Γιάννου Αιόλου επίσης.
Συνεργάζεται με τους πιανίστες Γιώργο Τσοκάνη, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Αχιλλέα Γουάστωρ, με τους μαέστρους Δημήτρη Μπουζάνη και Στάθη Σούλη και με τους συνθέτες Νίκο Πλατύραχο(συναυλίες), Σοφία Καμαγιάννη (συναυλίες), Γιάννο Αιόλου, Δημήτρη Μαραμή( συναυλίες στην Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κια σε άλλες πόλεις), Βιργινία Καραγιώργου ,Γιώργο Κωνσταντινίδη,μεταξύ άλλων.
Επίσης συνεργάστηκε με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ραδιοφωνική συναυλία τραγουδώντας απόσπασμα από τον κύκλο "Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο" σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και με τον διεθνούς φήμης πιανίστα μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο στη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μεγάλη επιτυχία.
Έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τους "Τangarto Quintet", τoυς Athens Tango Εnsemble, την Λαική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδας.
Συμμετείχε στη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ζάππειο Μέγαρο και βρέθηκε επί σκηνής μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου και την Μιρέλα Πάχου επίσης. Έχει βρεθεί επίσης επί σκηνής με την Σοφία Παπάζογλου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στα πλαίσια της συνεργεσίας της με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης .
Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μετρονόμος και ψηφιακά τα δύο νέα τραγούδια της σε μουσική Γιάννου Αιόλου και Σοφίας Καμαγιάννη.
Στο τέλος του 2019 κυκλοφόρησε το προσωπικό της alboum με 14 τραγούδια και τον τίτλο "Μαγική συνταγή". Μία συλλογή με τραγούδια αξιόλογων δημιουργών. Έχει προγραμματίσει επίσης μία σειρά από παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.