Γιώργος Καζαντζής – Βασίλης Λέκκας

Γιώργος Καζαντζής - Βασίλης Λέκκας - Κατάρτι κι ατμός

Κυκλοφορεί ο νέος κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Καζαντζή
Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group o ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Κατάρτι κι ατμός», σε ερμηνεία του εξαιρετικού Βασίλη Λέκκα.
Τους στίχους του έργου υπογράφουν κορυφαίοι στιχουργοί: Σοφία Κατζούρη, Ναντίνα Κυριαζή, Ισαάκ Σούσης, Γιώργος Καζαντζής, Θοδωρής Γκόνης, Κατερίνα Σιάπαντα, Χρίστος Παπαδόπουλος, Μαίρη Σταθοπούλου, Γιάννης Μελισσίδης, Γιώργος Αθανασόπουλος και Ηλίας Κατσούλης.
Σε μία εποχή που η ακρόαση ενός δίσκου γίνεται κατά κύριο λόγο αποσπασματικά και βιαστικά, η δημιουργία ενός κύκλου τραγουδιών με συνθετική, ενορχηστρωτική και αισθητική ενότητα φαντάζει σχεδόν σαν μια πράξη επαναστατική.
Ευτυχώς που υπάρχουν συνθέτες όπως ο Γιώργος Καζαντζής που κινούνται ανεξάρτητα από τις επιταγές της στιγμής και στοχεύουν στη δημιουργία έργων ελεύθερων από τα δεσμά του χρόνου και της επικαιρότητας.
Ένα τέτοιο έργο είναι ο δίσκος «Κατάρτι κι ατμός», ένα αξιοζήλευτο λεπτοδουλεμένο ψηφιδωτό από τραγούδια που λειτουργούν στην ακρόαση τόσο αυτόνομα, όσο και σαν αρμονικά δεμένο σύνολο.
Ο Βασίλης Λέκκας, ο ερμηνευτής των κορυφαίων δημιουργών καταθέτει μία ερμηνεία υψηλού επιπέδου, πότε αέρινη και λυρική πότε αιχμηρή και ορμητική και εισάγει ιδανικά τον ακροατή στον συνθετικό κόσμο του Γιώργου Καζαντζή.
Ο κύκλος τραγουδιών «Κατάρτι κι ατμός» αποτελεί μία φωτεινή εξαίρεση που αποδεικνύει ότι τα έργα που εκφράζουν, χωρίς εκπτώσεις τους δημιουργούς τους, απευθύνονται χωρίς να υπακούουν σε συνταγές στο πλατύ κοινό και μπορούν εν δυνάμει να γίνουν τραγούδι σε όλα τα χείλη.
Η ενορχήστρωση του Γιώργου Καζαντζή, πλούσια και εμπνευσμένη διαμορφώνει με τον καλύτερο τρόπο την υποβλητική ατμόσφαιρα του έργου αναδεικνύοντας τη δημιουργική του δύναμη.
Το ότι το «Κατάρτι κι ατμός» είναι δουλεμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια αποδεικνύει το γεγονός ότι η μίξη και το mastering του δίσκου έχει γίνει από τον καταξιωμένο συνθέτη, συνάδελφο και φίλο του Γιώργου Καζαντζή, Γιώργο Ανδρέου, δίνοντας στο έργο μία πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση.
Το εξώφυλλο του δίσκου καθώς και το εικαστικό που αποτυπώνεται στο ένθετο έχει φιλοτεχνήσει ο Κωστής Γεωργίου.
Εν κατακλείδι το «Κατάρτι κι ατμός» αποτελεί μία ευτυχή στιγμή συνάντησης δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιώργου Καζαντζή και του Βασίλη Λέκκα καθώς και των χαρισματικών στιχουργών που συνέβαλαν καθοριστικά με το λόγο τους στο τελικό αποτέλεσμα.
Το «Κατάρτι κι ατμός» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων καθώς και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ακούστε το στο youtube εδώ: https://bit.ly/37NIN5D
Καλή Ακρόαση
Ogdoo Music Group
Ioύνιος 2020