Alexandros Lyra & Alexander Liebermann

Alexandros Lyra & Alexander Liebermann

Ο Alexandros Lyra και ο Alexander Liebermann
ταξιδεύουν την λύρα στην Αμερική

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΡΑ – FESTIVITIES IN MINOS:
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ξεχωριστός και ιδιαίτερος Αλέξανδρος Λύρα μάς αφήνει άφωνους με το ταλέντο του και τις πρωτοπόρες ιδέες του στη μουσική. Η κρητική λύρα στα χέρια του αποκτά άλλη μορφή και μετουσιώνεται σε ένα όργανο απεριόριστων δυνατοτήτων. Ροκ, ποπ, παραδοσιακές και κλασικές διασκευές έχουν περάσει μέσα από τα μαγικά δάχτυλά του όπως και ¨Οι Μοναχικοί Δρόμοι”, συνθέσεις δικής του αποκλειστικά εμπνεύσεως που αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του υπερφυσικού και της μαγείας της Μουσικής. 

Το όνειρο του υπερταλαντούχου όμως Αλέξανδρου φτάνει ακόμη πιο ψηλά. Μια θέση ανάμεσα στα κλασικά όργανα, αναγνωρισμένα και επίσημα, για την κρητική λύρα οραματίζεται ο εναλλακτικός καλλιτέχνης και αυτό έρχεται να μας παρουσιάσει με την τελευταία του συνεργασία! Το “The Festivities in Minos” είναι εδώ για να μας αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν το επιδιώκεις με πάθος, υπομονή και επιμονή! Η Κρήτη και η ιστορία της μινωικής εποχής αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του Αλέξανδρου αποτέλεσαν έμπνευση για τον Alexander Liebermann, συνθέτη και καθηγητή του Julliard School της Νέας Υόρκης, για τη δημιουργία αυτού του κλασικού κομματιού. Η εκτέλεση, αποκλειστικά από τον αγαπημένο μας λυράρη, παθιασμένη και αποστομωτική, ξεχειλίζει από δυναμισμό και επιδεξιότητα. Οι εναλλαγές της έντασης και ο μεθυστικός ήχος της λύρας σε συνδυασμό με το στοιχείο της φύσης μάς ταξιδεύουν σε στιγμές και μυρωδιές μιας άλλης εποχής. Ένας χορός ανάμεσα στο κλασικό στοιχείο και τα χαρακτηριστικά σόλα της avant-garde
τεχνικής του Αλέξανδρου, στήνεται με μαεστρία και μάς συνεπαίρνει!
Το “The Festivities in Minos” είναι λοιπόν παρόν, έτοιμο να το απολαύσουμε και να αφεθούμε στην μελωδικότητα και τη δυναμική του, με την σιγουριά ότι αυτή είναι η αρχή για μία λαμπρή πορεία της κρητικής λύρας μέσα στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής, πάντοτε συνοδευόμενη από τον ανυπέρβλητο Αλέξανδρο Λύρα!