Δημήτρης Αϊβαλιώτης

Δημήτρης Αϊβαλιώτης – 2 Τσιγάρα

Δυο τσιγάρα: Το τρυφερό, ευαίσθητο ζεϊμπέκικο του Δημήτρη Αϊβαλιώτη!
Με ένα βαθιά συναισθηματικό, ξεχωριστό κομμάτι ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Inside out music ερμηνεύοντας το λυρικό ζεϊμπέκικο «2 τσιγάρα», που υπογράφουν μουσικά και στιχουργικά οι Νίκος Καραδημητρίου και Γιάννης Μουρατίδης.
Ο ευαίσθητος, αντισυμβατικός, ενθουσιώδης, ταλαντούχος ερμηνευτής με ωριμότητα παρουσιάζει το πέμπτο κατά σειρά digital single, που αποτελεί προπομπό του επερχόμενου άλμπουμ του που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Μάιο και τιτλοφορείται «Αρμονίας 31». Εξ αφορμής αυτής της καινούργιας κυκλοφορίας ο έμπειρος τραγουδιστής τόνισε «Αισθάνομαι τεράστια χαρά, ικανοποίηση και ευχαρίστηση για την συνεργασία μου με τους Νίκο Καραδημητρίου και Γιάννη Μουρατίδη, δύο προικισμένους, ικανούς, αριστοτεχνικά ολοκληρωμένους δημιουργούς που υπογράφουν τα κομμάτια της πρώτης ολοκληρωμένης μου δουλειάς που πρόκειται να βγει στο φως το Μάιο. Έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη, τον σεβασμό και την προσήλωσή μας στο καλό ελληνικό τραγούδι. Η μουσική ευφραίνει την ψυχή μας και μας ταξιδεύει στο θαυμαστό κόσμο της φανταστικό κόσμο της. Εύχομαι να αγαπήσετε το τραγούδι όσο εμείς»
                                                                                
Ποιος είναι ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα της Εύβοιας. Έχοντας ρίζες από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας ήρθε σε επαφή από τα παιδικά του χρόνια με την παραδοσιακή μουσική, που θεωρεί ότι αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη μετέπειτα ενασχόλησή του με το τραγούδι. Πολύπλευρος καλλιτέχνης με πολλούς παράδρομους στο DNA του, από πολύ μικρή ηλικία έδειχνε να τον αφορούν πολύ οι ήχοι σε οποιαδήποτε μορφή τους. Επεξεργάζοντας  υλικά έφτιαχνε φυσικούς ήχους που αργότερα έμελλε να του αλλάξουν την καλλιτεχνική του φύση. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών ενώ στα δεκατέσσερα του ασχολήθηκε εντατικά και με τη φωνητική. Τα όνειρά του τον έφεραν στα δεκαοχτώ του στην Αθήνα, όπου παράλληλα με την συστηματική, μεθοδική μελέτη της μουσικής, σπουδάζει υποκριτική, την τέχνη που συνδυάζει με αρμονία τα πάντα στο 100%.
Παίρνει δίπλωμα πιάνου και θεωρητικών και αρχίζει αμέσως να πειραματίζεται με ήχους παντρεύοντας το έντεχνο- παραδοσιακό- λαϊκό με επιρροές από Ανατολή, Δύση και Βορρά. Οι πρώτες του συνθέσεις αρχίζουν να ντύνουν ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις.
Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές αποσπώντας θετικές κριτικές συνεργαζόμενος με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές και μαέστρους.  Ανάμεσά τους οι Λένα Αλκαίου, Χρήστος Θεοδώρου, Νίνα Λοτσάρη, Opera Chaotiques, Σία Κοσκινά, Ελένη Καρακάση, Κώστας Παγιάτης, Γιώργος Παγιάτης, Σοφία Μουτίδου, String Demons, Γεωργία Νταγάκη, Μικαέλα Δαρμάνη.
Πραγματοποιώντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 έρχεται η στιγμή για το πρώτο δισκογραφικό του βήμα με το single «5η εποχή», που κυκλοφορεί από την Final Touch σε μουσική και στίχους της Μυρσίνης Δόξα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τραγούδι που έτυχε θερμής υποδοχής από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα αλλά και το μουσικόφιλο κοινό.
Ανάμεσα στα μουσικά του ακούσματα και στο playlist των εμφανίσεων του υπάρχει πάντα το αγαπημένο τραγούδι «Με τα μάτια κλειστά» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, που έχει σφραγίσει μοναδικά η Γιώτα Νέγκα. Ταυτίζοντας το με μία σημαντική στιγμή της ζωής του αποφασίζει να το κυκλοφορήσει δισκογραφικά μέσα από τη δική του καλλιτεχνική μάτια συνεργαζόμενος με το καλλιτεχνικό δίδυμο των Γιώργου Μπουσούνη και Γιώργου Γκίνη -δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών των Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Άμμος, Χατζηγιάννη. Το κομμάτι κυκλοφορεί από την Ammos music το Μάρτιο του 2018. Το αποτέλεσμα είναι ένας ambient /electronica ήχος που συνδυάζει στοιχεία από τη μεσογειακή folk και χαρακτηρίζεται από ένα έντονα κινηματογραφικό ύφος.
Το καλοκαίρι του 2018 η Μικρά Ασία κάνει την καλλιτεχνική της κρούση. Το σμυρναίικο τραγούδι «Μήλο μου και μανταρίνι» είναι ο επόμενος σταθμός του δια χειρός του Βαγγέλη Καραπέτρου, ο οποίος και πειραματίζεται με μία mainstream ενορχήστρωση. Έτσι το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς μπαίνει την καλλιτεχνική του προίκα αυτό το υπέροχο, ονειρευτό, νοσταλγικό κομμάτι.
Εξωστρεφής αλλά και απόλυτα εσωστρεφής ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης είναι ένας ιδιαίτερος ερμηνευτής που καταφέρνει στις ζωντανές εμφανίσεις του να χρησιμοποιεί ολόκληρη την παλέτα των χρωμάτων και των αισθήσεων, επιτυγχάνοντας την επί της ουσίας συνύπαρξη της νηνεμίας και του μαΐστρου .Ο ίδιος άλλωστε έχει’ πει «Η μουσική είναι παράνοια. Αν δεν την αφουγκραστείς, δε θα την ερμηνεύσεις ποτέ»

«Δύο τσιγάρα»
Δισκογραφική εταιρεία: Inside out music
Στίχοι: Γιάννης Μουρατίδης
Μουσική: Νίκος Καραδημητρίου
Ενορχήστρωση: Μάκης Καραντωνίου
Μίξη, mastering: Κώστας Παρίσης, Studio praxis
 
Συντελεστές :
Τύμπανα: Αλέξανδρος Κούρος
Κιθάρες: Χρυσόστομος Καραντωνίου
Μπάσο: Αντωνία Τσολάκη
Μπουζούκι: Βαγγέλης Ζαρμπούτης

Το κομμάτι κυκλοφορεί από την «InSide out music» στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Δείτε το βίντεο κλιπ: