Γιάννα Βασιλείου

Γιάννα Βασιλείου | «Ξύπνησέ με»
Νέο Τραγούδι & Music Video

Η Γιάννα Βασιλείου επιστρέφει ανανεωμένη και παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Ξύπνησέ με» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καραδήμου, που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Oxygen

Μια ιστορία για αυτό που δεν θέλουμε να ζήσουμε ή να παραδεχτούμε, για μια πραγματικότητα που γίνεται εφιάλτης και για το καταφύγιο που αναζητά κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Η αλήθεια που κρύβεται στη σιωπή, οι αόρατες πληγές που σκεπάζει ο καθένας και η καθεμία, η επιθυμία να γυρίσουμε πίσω σε αυτό που είχαμε κάποτε και μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς. Σε μια εποχή που όλα επανακαθορίζονται και όλα βγαίνουν στο φως, συχνά με βίαιο τρόπο, ένα τραγούδι γίνεται ο τρόπος να αποτυπωθεί το προσωπικό και να γίνει κοινό αίσθημα, να ειπωθούν τα πράγματα αλλιώς, να αναγνωριστούν φόβοι και αγωνίες μέχρι να έρθει η στιγμή να αποκαλυφθούν όλα. «Τις φοβόμουν από πάντα τις σιωπές», γράφει ο Γιώργος Καραδήμος και τραγουδάει η Γιάννα Βασιλείου. Ένα τραγούδι που σίγουρα θα μας συγκινήσει και θα μας παρασύρει να το τραγουδήσουμε δυνατά όταν όλα όσα μας μας πονούν θα έχουν περάσει. 

«Το “Ξύπνησέ Με” είναι ο τρόπος μας να απαντάμε σε σιωπές και φόβους από όπου κι αν αυτοί έρχονται στη διάρκεια της ζωής μας. Ένα τραγούδι που μου χάρισε ο Γιώργος Καραδήμος και νιώθω πραγματικά οτι ήρθε στη ζωή μου για να ταρακουνήσει μέσα μου συναισθήματα και να με οδηγήσει καλλιτεχνικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Jimi Drosinos που με τον τρόπο που το σκηνοθέτησε, ένωσε τις ψυχές όλων μας», λέει η Γιάννα Βασιλείου.

«Δε γράφω συχνά στίχους, ούτε μου είναι τόσο εύκολο όσο η μουσική. Είμαι αρκετά αυστηρός κριτής του εαυτού μου και ευτυχώς διαθέτουμε έτσι κι αλλιώς εξαιρετικούς στιχουργούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόκειται για ένα αρκετά προσωπικό τραγούδι το οποίο χρειαζόταν μια φωνή χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς για να αφηγηθεί την ιστορία. Αυτή η φωνή είναι η Γιάννα Βασιλείου, μία από τις καλύτερες της νέας γενιάς, η οποία απέδειξε με τη μεστή, λιτή και ακριβή ερμηνεία της αλλά και το μοναδικό ηχόχρωμα της ότι μια πραγματικά καλή τραγουδίστρια μπορεί να δοκιμαστεί σε όλα τα είδη με επιτυχία. Χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς και περιττές φιοριτούρες αποτύπωσε εξαιρετικά την ατμόσφαιρα του τραγουδιού βάζοντας την αφήγηση πάνω απο όλα.Και όταν συμβαίνει αυτό, να μπαίνει δηλαδη το τραγούδι σε προτεραιότητα,μονο ευοίωνο μπορεί να προοιωνίζεται το μέλλον για αυτη την τραγουδιστρια. Γιάννα, σ’ ευχαριστώ που δικαίωσες την επιλογή μου», αναφέρει ο Γιώργος Καραδήμος.

Το «Ξύπνησέ Με», σε ενορχήστρωση Θωμά Κωνσταντίνου και παραγωγή Λευτέρη Παπαδάκη, έδωσε την έμπνευση στην FELT, μια εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λονδίνο, για μια ξεχωριστή οπτικοποίηση. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Jimi Drosinos συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Γιάννα Βασιλείου και μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο λόγο των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και κάποια από τα άτομα της παραγωγής βρέθηκαν στην χώρα, ο Drosinos και κάποια μέλη της ομάδας του συνδέθηκαν στο γύρισμα μέσω ζωντανού live feed και video κλήσης από studio στο Λονδίνο. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς της μετακίνησης και να κάνουν μια συμπαραγωγή που ένωσε δύο χώρες και ομάδες.

Το σενάριο ένωσε 3 γυναίκες, την Γιάννα Βασιλείου, την ηθοποιό Ελπίδα Σταθάτου και την 7χρονη Ελμίνα Κουντούρη σε μία ιστορία που αναζητά τη λύτρωση από βαθιά κρυμένα τραύματα και τo αποτέλεσμα είναι υψηλής αισθητικής.
 
Βρείτε το «Ξύπνησέ Με» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:
Spotify: https://spoti.fi/3cFdbmx​
iTunes/ Apple Music: https://apple.co/3sLiCGi
Deezer: https://bit.ly/39Ahyh0

Δείτε το music video: