Μάνια Βλαχογιάννη

Μάνια Βλαχογιάννη | «Φλογισμένα χείλη»

Ολοκληρώνοντας μια δισκογραφική πορεία 8 ετών στην Ελλάδα,
και έχοντας στο ενεργητικό της 24 επιτυχημένες κυκλοφορίες σε ποικίλα είδη μουσικής, η crossover σοπράνο, μουσικός και στιχουργός Μάνια Βλαχογιάννη κυκλοφορεί το φετινό καλοκαίρι ένα συλλεκτικό CD με τίτλο Φλογισμένα Χείλη, το οποίο περιλαμβάνει 20 αγαπημένα τραγούδια από τους σημαντικότερους δισκογραφικούς σταθμούς της πολύπλευρης ερμηνεύτριας σε remastered έκδοση.
Με αφετηρία το πρώτο της single «Όταν μιλάνε οι αισθήσεις» (2014)
το συλλεκτικό μουσικό οδοιπορικό φιλοξενεί τραγούδια από τις ψηφιακές κυκλοφορίες «Θα σαι δίπλα μου εσύ», «Στιγμές», «Time Trap», «Σε θέλω τόσο», «Νοθευμένη Αγάπη», «Έπος Καρδιάς &Δέησις: 2 τραγούδια σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη», «Λίγο πιο Ψηλά», «Γεια σου, σ’ αγαπώ…»  και τα album songs «Dream» και «Τhe Pulse of Earth» καθώς και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο Του Έρωτα Αγκάθι.
 
Τα τραγούδια υπογράφουν οι σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες Νίκος Λεκάκος (Balsam7teen), Κώστας Νούσιας, Δημήτρης Πικράκης, Aural Fragment, Τάσος Πέτσας, Φίλιππος Πατήρης, Ηλίας Λυμπέρης, Κωνσταντίνος Παπουτσής και η Μάνια Βλαχογιάννη.
Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε η Μάνια Βλαχογιάννη, η Βέρα Κλαρέβα, ο Φίλιππος Πατήρης, η Στέλλα Μουδάτσου, η Χριστίνα Αλογογιάννη και ο Ηλίας Λυμπέρης ενώ δύο από τα επιλεγμένα τραγούδια αποτελούν μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π.Καβάφη.
Ανάμεσα στην πλειάδα των διακεκριμένων μουσικών που συμμετείχαν στις δισκογραφικές συνεργασίες της Μάνιας Βλαχογιάννη από το 2014 – 2021 ξεχωρίζει ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος, η βιρτουόζος στο ακορντεόν και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια, η κορυφαία τσελίστρια Μιρέλα Ρούτση, η Αλεξάνδρα Νούσια(βιολί), ο Γιώργος Πρινιωτάκης (κιθάρα), Κώστας Νούσιας (πνευστά), οι πιανίστες Μιχάλης Παπαγεωργίου και Μάνος Κιτσικόπουλος, ο Μιχάλης Σουρβίνος στο μαντολίνο, κ.ά.
 
Η ηχογραφήσεις των τραγουδιών (1 – 17)και το remastering έγιναν στα Αrtracks Recording Studios.
To άλμπουμ κυκλοφορεί από την FM Records.
Μπορείτε να προμηθευτείτε το CD στο δισκοπωλείο Reload Stores (Ακαδημίας 81, Αθήνα) ή να το παραγγείλετε από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές δυνατότητες παραλαβής στο ηλεκτρονικό κατάστημα:
https://www.reloadstores.gr/catalog/product/view/id/114538/s/flogismena-cheili-2014-2021-cd/


Ακούστε το album εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9L89r6pzjX8