Ντίμης

Ντίμης - Bailar

Ο καλλιτέχνης Ντίμης γεννήθηκε το 1994 στη Δράμα με την κοινή ονομασία Δημήτριος Τιλκερίδης.
Σε πολύ μικρή ηλικία, έδειξε υψηλό επίπεδο μουσικής ευφυΐας, καθώς μπόρεσε να αναπαράγει τραγούδια και ήχους πολύ εύκολα.
Η μουσική τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή.
Ωστόσο, ο στόχος του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και κατάφερε να δείξει το ταλέντο του σε επαγγελματικών ομάδων της Γερμανίας.
Μετά από έναν τραυματισμό, που έβαλε τέλος στην καριέρα του, επέστρεψε στη μουσική.
Έμαθε να παράγει, να γράφει και να συνθέτει μόνος του. Το τραγούδι ήταν ένα δώρο το οποίο είχε από μικρός. Όπως ο ίδιος παραδέχεται ανοιχτά, δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ σχολή τραγουδιού. Ωστόσο, έμπειροι δάσκαλοι τραγουδιού βαθμολογούν την τεχνική του τραγουδιού ως πολύ προηγμένη.
Το στιλ μουσικής του είναι πολύ ασυνήθιστο και ποικίλο, καθώς λατρεύει να συνθέτει ηλεκτρονική μουσική. Κατά τη γνώμη του, οι ηχογραφήσεις είναι πολύ πιο σαφείς και πιο δομημένες.
O Ντίμης συλλέγει την έμπνευσή του από ιστορίες, που τον συγκινούν πολύ και δε φοβάται να γράψει για θέματα, που άλλοι καλλιτέχνες θα απέφευγαν. Η φωνή του περιγράφεται ως πολύπλευρη. Στα κουπλέ πολύ απαλά με μια μικρή τάση προς τη φωνή του κεφαλιού και στο ρεφρέν αρκετά ισχυρή με μια τάση προς την κοιλιά.
Ο ίδιος λέει ότι διαφέρει από τραγούδι σε τραγούδι, καθώς προσπαθεί να εξοικειωθεί με τη μουσική και στη συνέχεια να αυτοσχεδιάσει φωνητικά. Αυτό στηρίζει το ταλέντο του. Kυρίως δε δημιουργεί και χρησιμοποιεί εργαλεία συστηματικά. Προτιμά να νιώθει τη μουσική και να αυτοσχεδιάζει ανάλογα με τα συναισθήματα, που γεννά εκείνη τη στιγμή. Απλά ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης.
Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε από την Song Tuber το νέο του single με τίτλο Baylar.
Ένα άκρως καλοκαιρινό τραγούδι που θα σας ανεβάσει την διάθεση και θα το ακούτε ξανά και ξανά.
Τους στίχους την μουσική και την ενορχήστρωση υπογράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
Θα το βρείτε και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.