Man Called Shadow

Man Called Shadow
Νέο Άλμπουμ

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 4 Singles ως δείγματα της επερχόμενης κυκλοφορίας τους οι Man Called Shadow παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο απλά το όνομά τους. Ένα άλμπουμ πλημμυρισμένο από πολυσυλλεκτικές Alternative, Neo-Soul, Blues επιρροές και κινηματογραφικές αναφορές.

«Όλοι οι άνθρωποι στη μπάντα ζούμε κυρίως πίσω, στα παρασκήνια. Άλλοι είναι καθηγητές μουσικής, άλλοι γράφουν μουσική για σειρές και ταινίες ή για άλλους καλλιτέχνες. Γι’ αυτό επέλεξα το όνομα Man Called Shadow για το σχήμα» λέει ο Δημήτρης Νάσσιος, μουσικός παραγωγός και ιθύνων νους, μεταξύ άλλων, των Quasamodo και Smokey Bandits.

«Στις αρχές σκεφτόμασταν να μην δείξουμε τα πρόσωπά μας. Η ελληνική μουσική πραγματικότητα όμως είναι τέτοια που δεν θα οδηγούμασταν πουθενά» συμπληρώνει.  Τον  «σκληρό» πυρήνα της μπάντας συμπληρώνουν ο κιθαρίστας (και συμπαραγωγός του δίσκου) Λεό Τάσιος και δύο σπάνιες ανδρικές φωνές, ο Στέφανος – Φίλιππος Διαμαντόπουλος και ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος (γνωστός και ως Alex Sid από τα τραγούδια και τις μουσικές της σειράς Άγριες Μέλισσες).

Οι ηχογραφήσεις κράτησαν 3 ολόκληρα χρόνια – γι’ αυτό και υπάρχει σχεδόν έτοιμο υλικό για το άλμπουμ Νο 2 – και κάθε τραγούδι, ένα – ένα «έβρισκε» τη φωνή που του ταιριάζει: ο Lee Anduze (φωνή του Parov Stelar), η Thaliah και άλλοι φίλοι ερμηνευτές και μουσικοί πέρασαν από το στούντιο και έβαλαν τη δική τους σφραγίδα. «Αυτός ο δίσκος θα μπορούσε να είναι ένα Soundtrack και τα τραγούδια τα μέρη μιας ταινίας: άλλα θα τα πεις Soul, άλλα Blues, άλλα Spaghetti, κάποια θα τα πεις και σπαραχτικά. Όλοι μας στο στούντιο βγάλαμε την ψυχή μας, κανείς δεν θέλει να φανεί, να βγει μπροστά. Θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από το «εγώ». Ούτε το οικονομικό κέρδος ούτε η όποια διασημότητα είναι ο σκοπός μας. Η πραγματική ανταμοιβή είναι όταν θα σου στείλει μήνυμα ένας άγνωστος και θα σου πει «δεν ξέρω τι λέει το «I’ve Wandered» αλλά όταν το άκουσα στο αμάξι έκλαψα, θες να μου πεις την ιστορία του;» Ακόμα και έναν άνθρωπο να αγγίξεις είναι αρκετό» , λέει ο Νάσσιος. Εκτός του «I’ve Wandered» από το άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει τα «High Hopes»«Don’t You Worry» ενώ νέο Single είναι το «Storms & Hurricanes», ένα από αυτά τα τραγούδια που ο Νάσσιος χαρακτήρισε ως «σπαρακτικά».

Τους Man Called Shadow συμπλήρώνουν οι Mampre Kasardjian (πλήκτρα, ταμπουρίνι), Νίκος Μαρτζιώκας (κρουστά) και  Δημήτρης Γρηγοριάδης (τύμπανα).

Η αθηναϊκή κολεκτίβα ήρθε για να μας παρασύρει σε ένα Cinematic ταξίδι ηχητικών χρωμάτων, κάτι που ο ακροατής διαπιστώνει ακούγοντας τις «δύο» πλευρές του ψηφιακού δίσκου, του πρώτου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησαν. «Τώρα που τα Live αρχίζουν ξανά, το όνειρό μας είναι να ανέβουμε στη σκηνή 15 άτομα…και θα το καταφέρουμε!»

Κυκλοφορεί από την The Hubsters

Stream / Buy
https://orcd.co/ely3go2

Δες το Lyric Video «Storms & Hurricanes»