Dino Kalyvas

Dino Kalyvas – My Way

My Way : Μουσική:  Ζακ Ρεβό και Κλόντ Φρανσουά. Στίχοι:  (original γαλλικοί ) Ζίλ Τιμπό. Αρχικός Γαλλικός Τίτλος  «Comme d’ habitude», (κομ ντ’ αμπιτούντ). Πρωτοπαρουσίασε σε παραστάσεις του Κλοντ Φρανσουά το 1967. Σε αγγλικούς στίχους του Πολ Άνκα, με τίτλο «My Way» ερμήνευσε για 1η φορά ο Φράνκ Σινάτρα και κυκλοφόρησε ως single το 1969. Μετά την «Άγια Νύχτα», είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι όλων των εποχών!! Κατέκτησε παγκοσμίως τα charts, μεταφράστηκε και τραγουδήθηκε από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όπως  Έλβις Πρίσλεϊ ,Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Τρείς Τενόροι, Σελίν Ντιόν, Ρόμπι Γουίλιαμς κλπ.  Αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέλος του ρεπερτορίου των σπουδαιότερων μουσικών και ερμηνευτών της υφηλίου.

   Ο Ντίνος Καλύβας, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1975 και ζει στην Ιστορική 1η πρωτεύουσα της Ελλάδας το Ναύπλιο.
Είναι Τενόρος , έχει Δίπλωμα Μονωδίας (Κλασσικό Τραγούδι) από το Ωδείο «Ορφείο Αθηνών» (Τάξη της Ακτής Δρίνη) και Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας , από το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κων/νος Nόνης» (Τάξη του Ιωάννη Νόνη). Συνέχισε τις σπουδές του στο κλασσικό Τραγούδι στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» Αθηνών με τον Τενόρο Σταμάτη Μπερή, στην Τάξη του masterclass κατά το έτος 2010 -2011.
Έλαβε μέρος στο masterclass που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την κα Jannette Pilou στις 09-03-2012, που έγινε στα πλαίσια των υποτροφιών » Μαρία Κάλλας».
Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα (Tenorissimo του Σταμάτη Μπερή,
Los Eroticos του Μιχάλη Νικολούδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης),συνθέτες (Παναγιώτη Καρούσο, Άκη Μελή), κι ορχήστρες όπως του πανεπιστημίου Αθηνών με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου και την Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών, με μαέστρο τον Ελευθέριο Καλκάνη οπού τραγούδησε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που έγινε στις 28-12-2013 στην πλατεία συντάγματος στην Αθήνα.
Σημαντική είναι η παρουσία του στη δισκογραφία, όπου έχει κυκλοφορήσει παγκοσμίως 5 Digital Singles με την εταιρία POLYMUSIC κι εν συνεχεία αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, με τις πιο γνωστές και σπουδαίες κλασσικές και μη επιτυχίες, από τη σερενάτα του Σούμπερτ εως το Yesterday των Beatles!
Μέσω διαδικτύου έχει αποκτήσει πολλούς φίλους από όλον τον κόσμο, έχει λάβει μέρος σε 3 show του 1ου σε ακροάσεις παγκοσμίως ιντερνετικού κλασσικού ραδιοφώνου, Classical Music Discoveries του Ken Hedgecock, όπου με την canzonetta «Torna a surriento», από ζωντανή συναυλία, ήταν στα 10 πρώτα show όλης της χρονιάς του 2015, με πάνω από 200 εκατομμύρια ακροάσεις!!!
Από δεκατριών ετών, πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα (ρευματοειδή αρθρίτιδα) που τον έχει καταστήσει ΑΜΕΑ.
Έχει ως στόχο ζωής, πρώτον να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τι σημαίνει να έχει κανείς αυτοάνοσο νόσημα, ειδικά σε μεγάλο βαθμό, τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντά ένα άτομο που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα στο να εργαστεί κανονικά ή σε απλά πράγματα όπως το να πάει μια εκδρομή και δεύτερον θέλει να δώσει το παράδειγμα πως ότι και να έχει κανείς, δεν πρέπει να σταματά να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις,
προκειμένου να πετύχει τα όνειρά του
γιατί εν τέλει αυτό το ταξίδι είναι που αξίζει περισσότερο κι όχι τόσο η «Ιθάκη»…
“Τώρα που το τέλος μου πλησιάζει κι αντικρίζω την τελευταία αυλαία της ζωής μου, στο λέω καθαρά: Έζησα μια ζωή γεμάτη, ταξίδεψα κάθε μεγάλη διαδρομή και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα έκανα με τον δικό μου τρόπο! Χωρίς να υποκύψω και να γονατίσω σε κανέναν, υπερασπίστηκα και είπα με οποιοδήποτε κόστος την αλήθεια!

(Κείμενο : Κώστας Σπηλιώτης)