Σάκης Αμπατζίδης feat. Καίσαρας Κίκης & Μαρία Παπανικολάου – Ουτοπίες

Σάκης Αμπατζίδης feat. Καίσαρας Κίκης & Μαρία Παπανικολάου
«Ουτοπίες»
O Σάκης Αμπατζίδης, συνθέτης και μουσικός από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει τις «Ουτοπίες» ως προάγγελο της κυκλοφορίας του ομώνυμου δίσκου του, ο οποίος θα κυκλοφορήσει ψηφιακά από τη Formiggart τον Μάϊο.
 
Πρόκειται για ένα τραγούδι με μινιμαλιστική οπτική σε συνδυασμό με έντεχνα, παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά ως ορχηστρικό θέμα στην προηγούμενη δισκογραφική δουλειά του Σάκη Αμπατζίδη με τίτλο «Restart». Τέσσερα χρόνια αργότερα οι «Ουτοπίες» αποκτούν μια επιπλέον, διαφορετική ταυτότητα μέσα από τους στίχους της Μαρίας Παυλίδου που εκφράζουν την ανάγκη για ένα προσωπικό και συνεχές οδοιπορικό προς την αναζήτηση ενός καινούριου και ιδανικού κόσμου.
 
Ο Καίσαρας Κίκης, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά του, συνομιλεί με τη δυναμική φωνή της Μαρίας Παπανικολάου και οι δυο τους αναδεικνύουν με την εξαιρετική ερμηνεία τους τις μελωδικές γραμμές του τραγουδιού, διαμορφώνοντας μια ενδιαφέρουσα ηχητική αντίθεση.
 
Η ενορχήστρωση βασίζεται σε ένα πλούσιο σύνολο ακουστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οργάνων, τα οποία παίζονται από αξιόλογους και καταξιωμένους μουσικούς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που δίνει την αίσθηση της κίνησης προς διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις.
 
Ο Πάνος Ανδριανός, μέσω της σκηνοθεσίας του βίντεο κλιπ που συνοδεύει το τραγούδι, απέδωσε ποιητικά και με μια εικαστική οπτική το νόημα του στίχου και το ύφος της μουσικής.
 
Με την ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία τους στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, ο Τίτος Καργιωτάκης και ο Χρήστος Χαρμπίλας, ανέλαβαν την ηχοληψία, τη μίξη και το mastering, που έγιναν στο στούντιο «Royal Alzheimer Hall» στη Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart
Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες
https://orcd.co/utopias-sakis-abatzidis

INFO
Μουσικοί
Γιώργος Αβραμίδης – τρομπέτα
Σάκης Αμπατζίδης – ηλεκτρικό πιάνο, ηλεκτρονικά
Νίκος Καϊάφας – βαρύτονο σαξόφωνο
Γιώργος Καλλιφατίδης – ακουστική κιθάρα, κλασική κιθάρα
Μιχάλης Καρανίκος – τρομπόνι
Τίτος Καργιωτάκης – μαντολίνο
Βασίλης Μπαχαρίδης – ντραμς, κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου – κοντραμπάσο
Χρήστος Παππάς – τζουρά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς – ηλεκτρική κιθάρα

Ηχοληψία, μίξη, mastering
Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας

Video 
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ανδριανός
Βοηθός σκηνοθέτη: Tony Raud

Παραγωγή
Σάκης Αμπατζίδης & Formiggart

Ακολουθήστε τον Σάκη Αμπατζίδη
website | Youtube | Spotify | Facebook | Instagram
Αρέσει σε %d bloggers: