Μπέττυ Χαρλαύτη

Μπέττυ Χαρλαύτη | «Αγρίμια»
Παραδοσιακό "Ριζίτικο" Κρήτης (Διασκευή)
Νέο τραγούδι-ευχή για Ειρήνη,
στη μνήμη του Μίκη

Με την κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού – ευχή για Ειρήνη απάντα η Μπέττυ Χαρλαύτη στην επικαιρότητα της ταραχώδους εποχής μας,

Επέλεξε τα “Αγρίμια“, το γνωστό Ριζίτικο της Κρήτης, γενέτειρας του Μίκη Θεοδωράκη, με το έργο του οποίου συνδέθηκε πιο στενά από κάθε καλλιτέχνη της γενιάς της, συνεργαζόμενη μαζί του τόσο σε συναυλίες όσο και σε studio ηχογραφήσεις. Το αφιερώνει στη μνήμη του αλλά και ως αντίδωρο στο άλμπουμ που έκαναν μαζί, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη. 

Η δωρική προσέγγιση του τραγουδιού από την ερμηνεύτρια συνδιαλέγεται με μια ηλεκτρονική, σύγχρονη διασκευή του Θοδωρή Ευαγγελάτου και συνοδεύεται από video clip που σχολιάζει με την εικόνα του τους  κοινωνικούς αγώνες για ισότητα, ειρήνη, ελευθερία.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη ήταν η πρώτη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που έλαβε πρόσκληση και ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη στο εξωτερικό, ένα μήνα μετά τον θάνατό του, στη συναυλία αφιέρωμα στην ελληνοτουρκική φιλία, του Ζουλφού Λιβανελί στην Κωνσταντινούπολη.

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες 

Mπέττυ Χαρλαύτη – Αγρίμια
Ενορχήστρωση, παραγωγή, μίξη: Θοδωρής Ευαγγελάτος
Ηχογράφηση, mastering: Ηλίας Λάκκας, Studio Odeon.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας
Post Production: AVPROJECT
Φωτογραφίες: Πάνος Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε την Μπέττυ Χαρλαύτη
FACEBOOKYOU TUBE – INSTAGRAM