Βανέσσα Κουρτέση

Βανέσσα Κουρτέση
«Spending Time With Esther»
New EP

Η Βανέσσα Κουρτέση παρουσιάζει το EP με τίτλο “Spending Time with Esther”, μέσα από το προσωπικό της project “I am Esther”. Το EP περιέχει τρία τραγούδια που ξεδιπλώνουν ταυτόχρονα την ιστορία της ίδιας αλλά και της Έσθερ. Μέσα από ένα jazz ηχόχρωμα και την κρυστάλλινη φωνή της Βανέσσας συναντάμε μια μοναδική μουσική και ερμηνευτική αφήγηση του κόσμου αυτών των δύο γυναικών. Είναι μία παραγώγή με συντελεστές από την Ελλάδα και την Ολλανδία που ηχογραφήθηκε το Νοέμβριο του 2021 στην Αθήνα.

«Η Esther είναι ένα κορίτσι της φαντασίας μου, βασισμένο σε ένα αληθινό, την Esther Vanomrigh, που έζησε την ιστορία της πριν από περίπου 300 χρόνια. Η μουσική αυτού του EP είναι μια συζήτηση μεταξύ μας που κρατάει καιρό. Αναζητώντας τη ζωή της, και προσπαθώντας να την καταλάβω θέλησα να ξαναπώ την ιστορία της από την αρχή. Η Esther, αφού βίωσε την απώλεια του πατέρα της σε ηλικία 15 ετών, μαθήτευσε δίπλα σε έναν διάσημο συγγραφέα που ήταν πολύ μεγαλύτερός της. Οι δυο τους είχαν ερωτική σχέση, την οποία η Esther βίωσε μέσα σε συνεχείς ματαιώσεις και κακοποιητικές καταστάσεις μέχρι το τέλος της ζωής της. Σε ένα ποίημα του, της έδωσε το όνομα “Vanessa”. Καθώς το μόνο που ανακάλυψα για εκείνη ήταν η σχέση της με τον άνθρωπο αυτόν, δημιούργησα ένα παραμύθι, στο οποίο εκείνη ξυπνάει στο σήμερα και έχει την ευκαιρία να διηγηθεί ξανά τα όσα έζησε, λυτρώνοντας τον εαυτό της από το στίγμα της σχέσης αυτής και ξεδιπλώνοντας και άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς της που χάθηκαν μέσα στα χρόνια και σε λέξεις που δεν ήταν δικές της.

Στα 4 χρόνια που η ιστορία γεννιέται και ξεδιπλώνεται στο μυαλό μου προσπαθώντας να γνωρίσω αυτό το κορίτσι, συνειδητοποίησα πόσο εκείνο με ωθεί να γνωρίσω εμένα. Το project αυτό είναι οι ιστορίες δύο γυναικών, της Έσθερ και της Βανέσσας, που ζουν σε διαφορετικά χρονικά σημεία και βοηθούν η μία την άλλη να εκφραστούν και να προχωρήσουν.  Είναι μια ιστορία για την κατάθλιψη, την κακοποίηση, την απομάκρυνση του εαυτού και εν τέλει της επιστροφής στο σπίτι, ό,τι σημαίνει αυτό για τον κάθε άνθρωπο.»

Βανέσσα

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Syn Ena Studios από τον Γιάννη Ταβουλάρη και τον Παντελή Νικηφόρο που έκανε και τη μίξη, ενώ το mastering έκανε ο Νίκος Λάβδας.

Συντελεστές:

Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Massimiliano Dosoli, Sebastien Wrinq, Γιώργος Μπερερής, Στέλλα Μαγγανά, Ηλέκτρα ΠοΪράζογλου, Γιάννης Βαγιανός, Matteo Paggi, Κώστας Φούντας Αλουπογιάννης

Το “Spending Time with Esther” είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο YouTube.

Links: Instagram | Facebook | YouTube

Ακούσστε το: https://vanessakourtesi.hearnow.com