Μανώλης Καραντίνης

Μανώλης Καραντίνης | «Όλα τα 'δωσα»

Ο Μανώλης Καραντίνης  ερμηνεύει το τραγούδι που έγραψε ο φίλος του  Παναγιώτης Στεργίου σε στίχους του  Σπύρου Κόλλια «Όλα τα ‘δωσα».

Μια μελωδική μπαλάντα με λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις.
Ένα τραγούδι που χτίστηκε με φιλία ,αγάπη, εκτίμηση, ευαισθησία και μουσικότητα.

Συνοδοιπόροι από τα νιάτα τους στις μουσικές αναζητήσεις. Οι δύο κορυφαίοι σολίστες  του μπουζουκιού μετά από χρόνια φιλίας  συναντιούνται στην δισκογραφία σε νέους ρόλους.
Μια παραγωγή  της εταιρίας Μικρός Ήρως με την επιμέλεια του Άγγελου Σφακιανάκη .

Ο Μανώλης Καραντίνης γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής  στις 20/01/966.

Ξεκίνησε σπουδές στο μπουζούκι στην ηλικία των επτά ετών στην μουσική σχολή του συνθέτη και μεγάλου δασκάλου Θεόδωρου Δερβενιώτη.

Συνέχισε να διευρύνει το ρεπερτόριο του  με τον σολίστα  Δημήτρη Κορδατζή και αποφοιτά από την σχολή με δάσκαλο τον Δημήτρη Πατουσιά. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο το Πειραϊκό ωδείο στην Καστέλα. Τελευταίος του δάσκαλος στο μπουζούκι  ήταν ο Θέμης Παπαβασιλείου από τους σημαντικότερους   δασκάλους του οργάνου που αναβάθμισε το επίπεδο των σπουδών και των ρόλο των σπουδαστών του. Γρήγορα ο Μανώλης διακρίθηκε σε ένα εξαιρετικό σολίστα με άπειρες εμφανίσεις σε κέντρα σε συναυλίες και στην τηλεόραση.

Ο Μανώλης Καραντίνης έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους ερμηνευτές και ερμηνεύτριες στην Ελλάδα αλλά  και με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού σε συναυλίες και στην δισκογραφία. Έχει παίξει σαν σολίστας σε  4000 τραγούδια  και ορχηστρικά.   Έχει συνθέσει μουσικές και τραγούδια και έχει ενορχηστρώσει σημαντικά τραγούδια και ορχηστρικά θέματα. Έχει συνεργαστεί και συνοδεύσει με τους σημαντικότερους  Έλληνες καλλιτέχνες όπως τους ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΊΔΗ, ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ και πολλούς σημαντικούς όπως και συνθέτες ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ, ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΑΚΗ ΣΟΥΚΑ, και καλλιτέχνες  όπως και συνθέτες της νεότερης γενιάς.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξε  η φιλία του με τον  μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Στεργίου.

Κυκλοφορία: Μικρός Ήρως p&c 2022