Cayetano

Cayetano | «Got To Walk On»

"Στην μεταβατική περίοδο Άνοιξης και Καλοκαιριού που -για πολλούς- αποτελεί την ωραιότερη εποχή, επέλεξα να κυκλοφορήσω το “Got To Walk On”. Ένα κομμάτι που μιλάει για την ελπίδα, μέσα απο τα μάτια όμως, ανθρώπων απελπισμένων.

Τα τελευταία χρόνια, νιώθω εντονότερα το βάρος ενός κόσμου που αγκωμαχά να σταθεί όρθιος και που αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ, καθώς από το μυαλό μου δεν έσβησαν οι εικόνες των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που κατέφθαναν στοιβαγμένοι με φουσκωτά στη Σάμο. Που ταξίδευαν χωρίς να γνωρίζουν που πηγαίνουν, μέσα στα κατάμεστα βαγόνια των τρένων ή πεζοπορώντας στη καυτή άσφαλτο της εθνικής οδού.

Τους θυμάμαι, τους γνώρισα και τους θαύμασα κυρίως γιατί μέσα στην απελπισία βρήκαν το κουράγιο να προχωρήσουν αφού “δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς”. Και τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται -όχι ότι σταμάτησε και ποτέ βέβαια-, σε άλλο σημείο του πλανήτη μα με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φωνάξει τόσο εκκωφαντικά πως στην ζωή, το κάθε βήμα πρέπει να είναι μόνο προς τα εμπρός. Κανείς εκτός από αυτούς που αναγκάστηκαν να το κάνουν.”

Cayetano.

“Got To Walk On”. Λίγα λόγια απο την High Hop Records.

Ένας πιανιστικός αυτοσχεδιασμός που μετατράπηκε σε ένα πολύ δυνατό κομμάτι. Και ενώ φαινομενικά το πιάνο είναι ο πρωταγωνιστής, στην πραγματικότητα τα τύμπανα, τα συνθεσάϊζερ και η φωνή είναι αυτά που καθοδηγούν τα συναισθήματα του ακροατή. Το εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά στο ιστορικό στούντιο Polytropon της Θεσσαλονίκης με τον Cayetano στην θέση του πολυοργανίστα (πιάνο, συνθεσάιζερ, ηλεκτρικό μπάσο και sampling) και την συμμετοχή του καλού φίλου του και στενού συνεργάτη Θωμά Κωστούλα στα τύμπανα.

Το “Got To Walk On” θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαίου 2022 και είναι το πρώτο απο τα 3 singles που θα βγούνε μέσα στο Καλοκαίρι απο την High Hop Records.
Θα είναι διαθέσιμο μόνο για streaming μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ “A Million Faces” (Σεπτέμβριος 2022) που θα διατεθεί σε 200 αριθμημένα ημιδιάφανα βινύλια καθώς και σε φηψιακή μορφή.

Η προπαραγγελία του βινυλίου ξεκινάει τον Ιούνιο, με την κυκλοφορία του επόμενου single

Η πρεμιέρα του Video Clip στο YouTube θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη 27 Μαίου, στις 13:00 το μεσημέρι. Το link για το βίντεο:
https://tinyurl.com/gottowalkonPremiere