Dozen Minds

Dozen Minds | «Dozen Minds Vol. 2»
Ο δίσκος Dozen Minds Vol. 2 είναι εδώ

Για 10 ημέρες μια ολόκληρη κατασκήνωση μετατράπηκε σε studio παραγωγής. Τον Σεπτέμβρη του 2021, το Dozen Minds κατέλαβε για 10 μέρες τις Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου και τις μετέτρεψε σε έναν μουσικό παράδεισο. Οι συμμετέχοντες συνέβαλαν στη δημιουργία ενός μουσικού δίσκου, σε ένα από τα μεγαλύτερα DIY εγχειρήματα στην Ελλάδα. Στήθηκαν τρία στούντιο ηχογράφησης μέσα στα σπιτάκια της κατασκήνωσης, το «πολιτιστικό κέντρο» μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο μέρος όπου όλη την ημέρα ακουγόντουσαν μοναδικά live jams, έλαβαν μέρος κάποια άτυπα «σεμινάρια» όπου ο καθένας είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους υπόλοιπους. Μοναδική έγνοια όλων των συμμετεχόντων ήταν το πώς θα περάσουν καλά και θα πάρουν έμπνευση για να γράψουν μουσική.

Έτσι λοιπόν ο δίσκος «Dozen Minds Vol.2» είναι γεγονός και κυκλοφορεί την Δευτέρα 16 Μαΐου με 12 κομμάτια. Όπως στον πρώτο δίσκο «Dozen Minds», η ποικιλία στα μουσικά είδη και στις συνεργασίες καλλιτεχνών αποτελεί το βασικό γνώρισμα και αυτού του δίσκου. Από rap μέχρι μπαλάντες και από techno μέχρι rock, όλα με τον σεβασμό και την προσέγγιση που αρμόζει στο κάθε είδος. Μερικά από τα feats του δίσκου που ξεχωρίζουν είναι οι FNK, Ate, Άι Τσάβουρας, Fro, Gero, Pink Vanity, Mira, Τα Βριλ κ.ά. Όλες οι ιδέες των κομματιών γεννήθηκαν σε αυτές τις 10 μέρες, ενώ περίπου το 90% των ηχογραφήσεων έγιναν στην κατασκήνωση. Τον δίσκο επιμελήθηκαν στο post production οι Παναγιώτης Μπρίλης (μίξη, μάστερ), Νίκος Ράπτης (βοηθός μίξης, ενορχηστρώσεις) και Μιχάλης Ζούγουλος (γενική επιμέλεια).

Μαζί με τον δίσκο, θα κυκλοφορήσει στο YouTube κανάλι του Dozen Minds και ο πιλότος της σειράς που ετοιμάζεται για αυτό το μοναδικό δεκαήμερο. Μία σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, η οποία θα παρακολουθεί τη διαδικασία της δημιουργίας του δίσκου, τις συζητήσεις, τις ηχογραφήσεις, τις υπόλοιπες δράσεις που έγιναν στην κατασκήνωση, την αλληλεπίδραση με πολλούς καλεσμένους αλλά και το μοναδικό vibe που υπήρχε εκείνες τις μέρες. Πίσω από τις κάμερες βρισκόντουσαν οι Άλκις Λαγόπουλος, Σοφία Ρεβύθη και Άλεξ Φωτιάδης, στην επεξεργασία του βίντεο είναι ο Μιχάλης Ζούγουλος, ενώ την επιμέλεια των γραφιστικών έχει για μία ακόμα φορά η SONNEOBEN.

Ακούστε το Dozen Minds Vol.2 σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τις Dozen Minds και Stay Independent.

Διαθέσιμο τώρα σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: ΕΔΩ