Yako Trio

Yako Trio | «OdesSea»
Νέο Άλμπουμ

Οι Yako Trio παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους “OdesSea” που κυκλοφορεί από την Fair Weather Friends Records. Το jazz σχήμα από τη Θεσσαλονική, επιστρέφει δισκογραφικά τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του άλμπουμ, “Ode To Yannis”, ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Γιάννη Κωνσταντινίδη, με διασκευές γνωστών συνθέσεων του που έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Στο “OdesSea” παρουσιάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο τους δίσκο. Επικεντρώνονται πλέον, σε δικές τους μουσικές συνθέσεις, βρίσκουν τον χώρο τους μέσα σε αυτές και ενώνουν τις διαφορετικές μουσικές τους ταυτότητες.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε δύο στάδια. Η πρώτη ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2019, έπειτα από ένα τριήμερο tour στην Ελλάδα με τον Ελβετό σαξοφωνίστα και καλλιτέχνη της ECM, Nicolas Masson. Η ηχογράφηση έγινε στο ιστορικό Magnanimus Recording Studio της Θεσσαλονίκης από τον Γιώργο Πεντζίκη. Εκεί ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια “OdesSea” και “Sand”. Η δεύτερη ηχογράφηση έγινε στις 6 Φεβρουαρίου 2020, μετά από tour στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα James Wylie. Η ηχογράφηση έγινε στα Cue Productions Studio από τον Γιάννη Μαυρίδη. Εκεί ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια “The Call”, “Afromacedonian Dance”, “Indian Dream” και “Lullaby”.

Οι Yako Trio λένε σχετικά με το άλμπουμ αυτό: «Είναι μία πολύ ωραία «βόλτα» η όλη διαδικασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Ο τίτλος του δίσκου, “OdesSea”, περιλαμβάνει όλο το ταξίδι για την δημιουργία και την ηχογράφησή του αλλά αποτελεί και ένα λογοπαίγνιο. Από τη μια η Odyssea (Οδύσσεια) με την έννοια της μουσικής περιπλάνησης και από την άλλη η Odes Sea (Ωδή στη θάλασσα) που εκθειάζει την απεραντοσύνη της θάλασσας με την ηρεμία της αλλά και τις φουρτούνες της. Το συγκεκριμένο πάντρεμα επιδιώξαμε να αντικατοπτριστεί μουσικά στον δίσκο.  Επίσης, αποτελεί και μία συνέχεια στον τίτλο σε συνάρτηση με τον πρώτο δίσκο (Ode to Yannis) και τώρα Ode to Sea.»

Το trio αποτελείται από τους:

Λέανδρος Πασιάς – πιάνο

Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης – τύμπανα

Βαγγέλης Βραχνός – κοντραμπάσο

Το OdesSea περιέχει 6 συνθέσεις και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε βινύλιο.

BUY/STREAM/LISTEN

https://linktr.ee/fair_weather_friends

http://fwfrecords.com/ |yakotrio.com