Iam Nothe

Iam Nothe - The Grand Design

O Iam Nothe, μετά την κυκλοφορία των single “Lord You Are The Cure” και “Babylon Burn”, παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του “The Grand Design.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ https://orcd.co/iamnothe_thegranddesign

H ζωή του Σπυρέα Σιντ άλλαξε δραματικά τα τελευταία χρόνια, με έναν μάλλον συνηθισμένο αλλά καταιγιστικό τρόπο, οδηγώντας τον στην απόφαση να αφήσει στο παρελθόν τις προηγούμενες μπάντες του (Cyanna καιCyanna Mercury) και να στήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να μπορέσει να εξελιχθεί δημιουργικά με αυτονομία. Έτσι, δημιούργησε τον Iam Nothe, ως βασικό χαρακτήρα, και επικεντρώθηκε στην σύνθεση, την ενορχήστρωση και την ηχογράφηση του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ του με τίτλο “The Grand Design”, έχοντας ταυτόχρονα αποδεχτεί πλήρως την ματαιότητα που συνοδεύει λίγο πολύ, κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια.

Το “Grand Design” εκφράζει το έργο ενός τραγουδιστή/τραγουδοποιού που δανείζεται στοιχεία από τον τρόπο ερμηνείας των Paul Weller, Ian Astbury και Jim Morrison, δεμένο με συνθέσεις που εμπνέονται από τις μπάντες καλλιτεχνών όπως ο Marcus King, οι Altın Gün και ο Nick Cave.

Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από μια διεθνή αντίληψη στον ήχο, αλλά με μια ξεχωριστή αίσθηση εντοπιότητας, και διαθέτει μια ποικιλία διαθέσεων που ρέουν μέσα από τα τραγούδια, μεταφέροντας με ακρίβεια την κινητήρια δύναμη πίσω από αυτά. Στα 8 τραγούδια του συνδυάζονται το αστικό folk, η εξωστρεφής americana και τα επαναλαμβανόμενα ψυχεδελικά μοτίβα της Ανατολικής Μεσογείου με την δυναμική και soulful ερμηνεία του Iam Nothe, αλλά και τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις που υπογράφει ο ίδιος σε συμπαραγωγή με τον σταθερό του συνεργάτη, Άλεξ Μπόλπαση.

H ηχογράφηση και μίξη του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στο Suono Studio από τον Άλεξ Μπόλπαση, ενώ το mastering έγινε από τον Nick Townsend (Infrasonic Sound, Los Angeles). Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Στασινόπουλου (Red Light Studio, Athens) και το design του Blvck Disco.

To “The Grand Design” είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία και κυκλοφορεί ψηφιακά (Διανομή: Stay Independent)

Stream/Buy: https://orcd.co/iamnothe_thegranddesign

Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε κασέτα από την Bitter Tea Records (περιορισμένα αριθμημένα αντίτυπα).

Pre-order link: https://bittertearecords.bandcamp.com/album/the-grand-design

Ιam Nothe

Instagram | Facebook | YouTube | Spotify | Bandcamp