Τάσος Γιαννίκος

Τάσος Γιαννίκος | «Ημερολόγιο καραντίνας»
Συμμετέχουν: Ερωφίλη, Σαββέρια Μαργιολά, Δημήτρης
Μητσοτάκης, Χάρης Μιχαηλίδης, Γιώτα Νέγκα
Στίχοι - Μουσική: Τάσος Γιαννίκος

O Tάσος Γιαννίκος μετά την εμπειρία της πανδημίας και των λοκ ντάουν, κυκλοφορεί το “Ημερολόγιο καραντίνας” με τη συμμετοχή των Γιώτα Νέγκα, Δημήτρη Μητσοτάκη, Ερωφίλη, Σαββέρια Μαργιολά και Χάρη Μιχαηλίδη, σε στίχους και μουσική που έγραψε ο ίδιος και ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μπαϊρακτάρη. Τραγούδια που γράφτηκαν στην καραντίνα και μιλάνε για όλη αυτή την περίεργη κατάσταση που ζήσαμε.

Όλοι μοιραστήκαμε κοινές εμπειρίες.
Η Γιώτα ένιωσε πως όλο αυτό είναι «Σαν όνειρο» περίεργο και περιμένει τη στιγμή που θα γιορτάσουμε την απελευθέρωση. Ο Δημήτρης σκέφτεται αν είναι «Κατάρα ή ευχή» και αν μπορεί μετά από αυτή την περιπέτεια να αρχίσει κάτι καλύτερο. Ο Χάρης μπούχτισε κλεισμένος στο σπίτι και θέλει να πάει «Θάλασσα ή αλλού». Η Σαββέρια με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν μπορεί να συναντήσει το αγόρι της και νιώθει σα να ζει έναν «Ερώτα στα χρόνια της χολέρας». Και η Ερωφίλη αναρωτιέται  «Και τώρα..»  τι?

5 τραγούδια γραμμένα μέσα στην καραντίνα για την καραντίνα!

Ακούστε ή κατεβάστε τα τραγούδια δωρεάν εδώ:
Album Link: tasosgiannikos.gr/imerologio-karantinas-2022/

Ακούστε τα τραγούδια εδώ:
Spotify: shorturl.at/mwAIJ
Apple Music: shorturl.at/bkP19
Soundcloud: shorturl.at/tUW59
και σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μουσικής.

Track List
1. Σαν όνειρο - Γιώτα Νέγκα
2. Κατάρα ή ευχή - Δημήτρης Μητσοτάκης
3. Θάλασσα ή αλλού - Χάρης Μιχαηλίδης
4. Έρωτας στα χρόνια της χολέρας - Σαββέρια Μαργιολά
5. Και τώρα - Ερωφίλη

INFO
Στίχοι-μουσική: Τάσος Γιαννίκος
Ενορχηστρώσεης: Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Παραγωγή: Τάσος Γιαννίκος - Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιάννης Μπαϊρακτάρης: Κιθάρες, Μπάσο, πλήκτρα
Δημήτρης Ουλής: Ακορντεόν
Drums: Γιώργος Ασλάνης

Εξώφυλλο - ένθετο: Σοφία Σταυρουλάκη

Ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1975. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα και έκτοτε ζει στο Περιστέρι. Έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη και fuga). Το 2007 πήρε το δίπλωμα της σύνθεσης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο αλλά και το ούτι. Από το 1995 εργάζεται σαν καθηγητής μουσικής διδάσκοντας κιθάρα σε ωδεία αλλά και παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα. Την ίδια χρονολογία ξεκίνησε να εργάζεται και σαν μουσικός σε κέντρα διασκέδασης και ρεμπετάδικα.

Το 2002 έφτιαξε το κιθαριστικό ντουέτο «ΖΝΤΟΥΠ» με το Δημήτρη Ουλή, παίζοντας σε μικρές μουσικές σκηνές στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες συναυλίες στην Ελλάδα. Από το 2009 οι “ΖΝΤΟΥΠ” γίνονται πολυμελές σχήμα με την προσθήκη drums, κοντραμπάσου και γυναικείας φωνής. To 2012 φτιάχνει τους “THREEPENNYQUINTET” που είναι ένα ηλεκτρικό σχήμα που αποτελείται κατα βάση από πρώην μαθητές του και το 2014 τους “ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ QUARTET”. Από το 2018 δραστηριοποιείται με το σχήμα “ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ & BIGBANDTHEORY”. Το Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ” και το Δεκέμβριο του 2010 το “ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΙ” σε στίχους-μουσική αλλά και ερμηνεία δική του. Το 2013 κυκλοφόρησε και η τρίτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Η ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ” που εκτός από τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία, υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις. Το 2020, μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής αποχής, μαζί με το σχήμα του BIGBANDTHEORY, κυκλοφορεί μια συλλογή 7 διασκευών από τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, που είναι σήμα κατατεθέν στις ζωντανές παραστάσεις του σχήματος, με τον τίτλο “ΑΖΜΠΕΤΤΕ”.

Ακολουθήστε τον Τάσο Γιαννίκο: 
Official website
Facebook
Instagram
Youtube