Μαρία Παπαγεωργίου

Μαρία Παπαγεωργίου: «Χαμένη ομορφιά» (Music Video)
Από το Album του Γιάννη Βασιλώττου «Αποδομημένος Shakespeare»

Η Μαρία Παπαγεωργίου ερμηνεύει το τραγούδι με τίτλο «Χαμένη ομορφιά», προάγγελο της κυκλοφορίας του δίσκου του Γιάννη Βασιλώττου με τίτλο "Αποδομημένος Shakespeare", που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο σε cd από το Ogdoo Music Group σε μουσική του Δημήτρη Καρρά, ο οποίος έχει κάνει και την ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά των σονέτων του William Shakespeare, διαμορφώνοντας τόσο τους στίχους των τραγουδιών, όσο και τις αφηγήσεις.

Στο album του Γιάννη Βασιλώττου συμμετέχουν εκτός από την Μαρία Παπαγεωργίου και ο Γιώργο Νταλάρας, που ερμηνεύει τον πρώτο προπομπό του δίσκου με τίτλο «Τίμιε φίλε μου», ενώ τα κείμενα αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Η Μαρία Παπαγεωργίου ερμηνεύει το νόημα των λόγων του Shakespeare, με σπάνια εσωτερική ένταση, αντάξια των μεγάλων ερμηνευτικών της δυνατοτήτων και μας χαρίζει μια ακόμα μαγική στιγμή της, αναδεικνύοντας την εξαιρετική μελοποίηση του Δημήτρη Καρρά.

Το τραγούδι «Χαμένη ομορφιά» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Music Group, είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και συνοδεύεται από ένα όμορφο music video της Ήρας Δράκου σε καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρη Καρρά.
Στίχοι:

Σαράντα χειμώνες μέτρησα στο μέτωπο σου
Βαθιά αυλάκια στον αγρό της ομορφιάς
Της νιότης σου υπερήφανη στολή
Θα ‘ναι φθηνή κουρελιασμένη φορεσιά

Αν σε ρωτήσουν που είναι αυτή η ομορφιά
Των παθιασμένων σου ημερών ο θησαυρός
Να μην τους πεις στην κουρασμένη σου ματιά πως βρίσκεται
Θα ’ναι ντροπή και ένας έπαινος κενός

Το ωραίο σου παιδί λογαριασμό θα δώσει
Και θα σε δικαιώσει αυτό θα πρέπει να πεις
Αυτό καινούριο θα ‘ναι εσύ όταν τελειώσεις
Το αίμα σου ζεστό θα δεις και κρύο θα το νιώσεις