Δώρος Δημοσθένους

Δώρος Δημοσθένους | «I Have The Blues»
Μουσική: Γιάννης Γεωργιλάς | Στίχοι: Μαρία Χατζηαυξέντη
Φωνητικά: Αιμιλία Χαλκιά

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Δημήτρης Βίττης: Τύμπανα
Δημήτρης Γουμπερίτσης: Ηλεκτρικό Μπάσο
Γρηγόρης Νατσούδης: Πιάνο και Πλήκτρα (Rhodes, Hammond)
Reggie Duncan: Pedal Steel Guitar
Γιάννης Γεωργιλάς: Ακουστική και Ηλεκτρική Κιθάρα

Ενορχήστρωση: Γιάννης Γεωργιλάς (σε συνεργασία με τους μουσικούς)

Ηχοληψία: Τίτος Καργιωτάκης, Κώστας Παρίσσης, Γιάννης Γεωργιλάς
Μίξη - Mastering: Τίτος Καργιωτάκης - Χρήστος Χαρμπίλας
Εικαστικό Εξωφύλλου: Θεώνη Αρφανάκη

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2022
Βιογραφικά
Δώρος Δημοσθένους
Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε Μονωδία στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.
Παραστάσεις:
1994: Κύπρος-20 Χρόνια Μετά, Μιχάλη Κακογιάννη, στο Ηρώδειο και
Λυρική Σκηνή Αθηνών, όπερα Διδώ και Αινείας του Percell.
1995:Τα τραγούδια της Αμαρτίας του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου Ενός Λεπτού Σιγή.
1997: Όρνιθες του Αριστοφάνη, Θέατρο Τέχνης
1998-1999: πρωταγωνιστής στο μιούζικαλ Grease στο θέατρο Βέμπο.
2003:Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του έργου Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι, στο Ηρώδειο.
2004:Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Claude Crespen.
2005-2006-2007: Με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο Πατάρι του Θεάτρου Μεταξουργείου, περιοδεία με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ).
2010: εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συναυλία στο Κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου, την ημέρα μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου
Συνεργασίες:
Ορχήστρα των Χρωμάτων,Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις, Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, Συμφωνική Ορχήστρα της Οξφόρδης, Ossipov.
Με τους συνθέτες: Μίκη Θεωδοράκη, Νίκου Κυπουργού, Χρήστου Λεοντή, Λένας Πλάτωνος, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιάννη Σπανού, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, κ.ά.
Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνου.
Δισκογραφία:
Προσωπικοί Δίσκοι: «OnefortheRoad» (ΜικρήΆρκτος), «Compere» (PurpleLilyProductions)
Συμμετοχές:
«Αμοργός» Μάνου Χατζιδάκι
«Ίνα τι» ,«Των Αθανάτων» Δημήτρη Λάγιου,
«Η Καρδία μου Πεθυμώντα, Μιχάλη Χριστοδουλίδη,
«Τα μυστικά του Κήπου», «Κηποθέατρο» Νίκου Κυπουργού,
«Ο Τεμπέλης Δράκος» η «Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου»,
«Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» Γιώργου Χατζηπιερή,
«Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά» και τα «Φανταρίστικα», Λουκιανού Κηλαηδόνη, «La Donna et la Luna» Emilia Ottaviano κ. α.

Γιάννης Γεωργιλάς
Γεννημένος το ‘79 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασική κιθάρα, με δάσκαλο τον Σταύρο Κρομμύδα κι έπειτα, με τον αδικοχαμένο Γιώργο Κωνσταντινίδη, αυτοσχεδιασμό, blues, jazz, σύνθεση κι ενορχήστρωση. Μέλος πολλών μουσικών σχημάτων, με ενεργή παρουσία στις μουσικές σκηνές από το 1997 μέχρι σήμερα. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τελευταία και τη μουσική. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται "Σιωπή ν' ακούσουμε" κυκλοφόρησε το 2018 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Σε αυτήν συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί, στιχουργοί και ερμηνευτές όπως: Φ. Βελεσιώτου, Γ. Βεληβασάκη, Θ. Γκαϊφύλλιας, Ε. Δερμιτάσογλου, Π. Θεοχαρίδης, Κ. Θωμαΐδης, Β. Καζούλης, Μ. Παπανικολάου, Β. Πρατσινάκης, Σ. Στεφανόπουλος, Γρ. Σημαδόπουλος, Δημ. Γουμπερίτσης, Γ. Ριμάρεφ, Φ. Σιώτας, Ε. Τσακίρης, Φ. Κωσταβέλης, Ν. Παπαπαρασκευάς, Σ. Βότσκος, Σ. Αγοραστός, Κ. Χρυσανθάκης, Π. Καραγκιαβουρίδης. Ε. Αμπατζίδου. Το 2021 συμμετέχει με τα τραγούδια «Σε όνειρα παλιά» και «Της λύπης ταχυδρόμος» στο δίσκο του Βασίλη Πρατσινάκη «Άγριος Άνεμος» ενώ στα τέλη του έτους συνεργάζεται με τον Γιώργο Μπαγιώκη και τον στιχουργό Θανάση Πέτσα και εκδίδουν το τραγούδι «Της λησμονιάς».

Μαρία Χατζηαυξέντη
H Μαρία Χατζηαυξέντη, 42 ετών, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών. Κατάγεται και διαμένει μόνιμα στους Τρούλλους της επαρχίας Λάρνακας, στην Κύπρο. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου εδώ και 18 χρόνια. Είναι μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, του τμήματος Επιστημών της Αγωγής, με κατευθύνσεις τη Μαθηματική Παιδεία και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, αλλά και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος MBA του Cyprus International Institute of Management. Ασχολείται με με τη συγγραφή ποιημάτων και στίχων. Έχει εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές: «Παλίρροια» 2003, «Μεταίχμιο» 2006 και «Ενοικιάζεται/Πωλείται», αλλά και δύο μουσικά άλμπουμ, με τίτλο «ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ», στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο 2020, και «με αναστεναγμό» 100 χρόνια μνήμης, της ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ και συμμετοχή του Γιάννη Κότσιρα σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη (2022), αφιερωμένα στην αδερφή της Κούλλα, που εγκατάλειψε πρόωρα τα εγκόσμια. Στις δράσεις της, συγκαταλέγεται και η συμμετοχή της ως στιχουργού στο ανθολόγιο τραγουδιών (cd) «Goodenough Voices of the Commonwealth» που κυκλοφόρησε στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2006, από το Γραφείο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Μέλος του ΔΣ του συνδέσμου ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Μέλος του ΔΣ του συνδέσμου ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.