Harris Rivera

Harris Rivera - «Βάλε μου φωτιά»
Στίχοι: Χάρης Γαλάνης
Μουσική: Harris Rivera

Η Real Music Greece παρουσιάζει το νέο τραγούδι του Harris Rivera με γενικό τίτλο «Βάλε μου φωτιά».

Οι στίχοι είναι του Χάρη Γαλάνη ενώ ο ίδιος ο Harris Rivera επιμελήθηκε την σύνθεση του τραγουδιού.

Ο Harris Rivera γεννήθηκε στο Puerto Rico USA από πατέρα μουσικό που είχε καριέρα στη jazz μουσική με σπουδαίους και καταξιωμένους μουσικούς στο είδος του ανά τον κόσμο

Όταν ο Harris βρισκόταν στην ηλικία των 9 ετών ο πατέρας του ανακάλυψε το ταλέντο του και το πάθος του για την μουσική και το τραγούδι.

Έτσι του αγόρασε το πρώτο του αρμόνιο και εκεί ξεκινάει η καλλιτεχνική πορεία του Harri. Στην ηλικία των 12 ετών έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα όπου και κατάγεται. Αρχίζει σπουδές στο μουσικό ωδείο Κέρκυρας, ταυτοχρόνως στο πλευρό του πατέρα του εμφανίζεται στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του νησιού.

Έχοντας πια την εμπειρία στα 16 του ξεκινάει την καριέρα του σαν ερμηνευτής στην μπουάτ Εκάτη που ο Λάκης Τζιλιάνος αναγνωρίζει αμέσως το ταλέντο του στην ποπ και ξένη μουσική . Υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία μετέπειτα στην Θεσσαλονίκη του δίνεται η ευκαιρία να εμφανιστεί σε μεγάλο μαγαζί της πόλης και συγκεκριμένα στο Astra Live δίπλα στον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη . Μετά το στρατό βρίσκεται στην Αθήνα όπου εμφανίζεται στο κέντρο Νεράιδα δίπλα στον Μάκη Χριστοδουλόπουλο και την Λίτσα Διαμάντη . Του γίνεται πρόταση για την συμμετοχή του στην συλλογή Dance.gr με το τραγούδι «Μη χάνεσαι». Αμέσως μετά προχωρά στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πρεμιέρα» όπου αποκαλύπτει όλα του τα πρόσωπα μέσα από πέντε ξεχωριστά τραγούδια από Dance Hits όπως το  «Εσύ με κάνεις» και ατμοσφαιρικές μπαλάντες όπως το «Κάτι σου θυμίζω». Αξίζει να σημειωθεί πως τους στίχους των τραγουδιών αυτών υπογράφουν σπουδαίοι καταξιωμένοι δημιουργοί , όπως ο Ηλίας Φιλίππου , Αργύρης Αράπης , Τάσος Βουγιατζης και στην μουσική Βασίλης Γαβριηλίδης και Μιχάλης Τουρατζίδης.

Με αυτή την δουλειά η καλλιτεχνική του πορεία βρίσκεται στα ύψη με αποτέλεσμα σύντομα να έρθουν βροχή οι προτάσεις από μεγάλες πίστες όπως το Ποσειδώνιο δίπλα στον Γιάννη Πλούταρχο και τον Νίκο Βέρτη αλλά και σε μεγάλες συναυλίες στην Αμερική (Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϊ, Ουάσιγκτον, Σικάγο).

Επίσης ιδιαίτερη επιτυχία ο Harris Rivera γνώρισε και στην Κύπρο όπου τα τραγούδια του με τίτλο «Εσύ με κάνεις» και το «Αν σε είχα» ήρθαν πρώτα στις προτιμήσεις κορυφαίων ραδιοφώνων της Μεγαλονήσου.

Στον Ελληνικό χώρο τα τραγούδια του είχαν γίνει ήδη επιτυχία σε κορυφαία ραδιόφωνα της χώρας αλλά και στο Mad Tv.

Αυτή την εποχή ο Harris ζει στην Σουηδία όπου σπουδάζει μουσικολογία και εμφανίζεται σε πολλά Ελληνικά μαγαζιά και όχι μόνο. Με το αξεπέραστο ταπεραμέντο του ήδη έχει κατακτήσει το μουσικό κοινό της πρωτεύουσας της Σουηδίας (Στοκχόλμη).

Εκεί γνωρίζει τον μουσικό παραγωγό και υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της δισκογραφικής εταιρίας Real Music Greece Πέτρο Βασιλειάδη όπου και του γίνεται πρόταση συνεργασίας .

Αυτό γίνεται αφορμή ο Harris να επιστρέψει στην δισκογραφία με το νέο του τραγούδι ενώ πολύ σύντομα έρχονται και άλλες όμορφες μουσικές δημιουργίες στοχεύοντας και πάλι τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις κοινού και ραδιοφώνων.