Yorgos Elàson

Yorgos Elàson - «Δεν»

Ο Yorgos Elàson είναι τραγουδοποιός  που εκφράζει κυρίως τις συναισθηματικές ανησυχίες του για την καθημερινότητα μέσω των στίχων και αποτυπώνει τα βιώματά του σε μορφή μελωδίας.  Είναι τέτοιο ιδιαίτερο και προσωπικό τραγούδι είναι το ολοκάινοργιο “Δεν” που μόλις κυκλοφόρησε .

Μας λέει ο ίδιος: “Οι στίχοι για το “ΔΕΝ” τριγυρνούσαν συνέχεια στο μυαλό μου μετά τον χαμό ενός δικού μου προσώπου αλλά οι μουσικές που έφτιαχνα γι’ αυτό ποτέ δεν ένιωθα ότι ήταν αρκετές. Άρχισα να ακούω συμβουλές ότι πρέπει να γράφουμε απλά και ότι δεν χρειάζεται να είναι υπερπαραγωγή η σύνθεση για να έχει εκτόπισμα. Έτσι έπιασα την κιθάρα και το έγραψα μέσα σε 5 λεπτά στο δωμάτιο των γιών μου και στο πρώτο ηχογράφημα από το κινητό ακούγονται τα παιδιά να μιλάνε και να με ρωτάνε διάφορα. Μου άρεσαν οι παιδικές φωνές και τις κράτησα στο τραγούδι. Όταν το ακούω νιώθω ότι είμαι σπίτι μου… ζέστη, αγάπη, συντροφιά, άλλοτε σβήνει την μοναξιά που έχει και άλλοτε τη δυναμώνει.”

Φίλοι του Γιώργου από τα τελευταία 20 χρόνια, βοήθησαν στην ηχογράφηση: Ο Vice Lesley (των “The Velvoids”) στην παραγωγή, στη καθοδήγηση, στο artwork. Ο Ιάσων Τάτσης, πρώην ντραμερ των “Cyanna”στα τύμπανα, ο Θοδωρής Σταυριανός (μπασίστας των “Mamacita on fire”) στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Γιώργος Κοκκινάρης κόντρα μπάσο με δοξάρι.  Μίξη, ενορχήστρωση και όλα τα υπόλοιπα όργανα (κιθάρες ηλεκτρικές και ακουστικές , synths, theremin, πιάνο) αλλά και το programming και τα φωνητικά έκανε ο Yorgos Elàson

To mastering έκανε ο βραβευμένος με 20 Grammy Howie Weinberg (Prince, Nirvana, Madonna, Beastie Boys, 21 Pilots, Soundgarden κα) στο Los Angeles.

BUY/STREAM

https://orcd.co/n1b4ezq

Το “ΔΕΝ" είναι μία κυκλοφορία της Thinkbabymusic Collective, in association with The Hubsters

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ YOUTUBE
https://www.youtube.com/watch?v=OJcZPBXHWr0