Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Απόστολος Μόσιος

«Κάποια Μέρα»: Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Απόστολος Μόσιος
Νέο music video τραγουδιού που περιέχεται στο album «Θυμωμένα όνειρα»

Ο Απόστολος Μόσιος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν οπτικοποιημένο το τραγούδι με τίτλο «Κάποια μέρα», σε μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και στίχους της Λίνας Δημοπούλου, που συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο του Απόστολου Μόσιου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Όγδοο Music Group με τίτλο «Θυμωμένα Όνειρα».

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη με τίτλο «Λευκά μαντήλια στην Plaza de Mayo» στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 στην Αργεντινή, στην εποχή της δικτατορίας του Βιντέλα η εξαφάνιση – εξόντωση της Αριστεράς, αλλά και των πολιτικών αντιφρονούντων είχε πάρει χαρακτηριστικά γενοκτονίας, με μεθόδους εμπνευσμένες από τα ναζιστικά εγχειρίδια.

Παραστρατιωτικές ομάδες εμφανίζονταν από το πουθενά οδηγώντας τα μαύρα Ford Falcon. Κάθε πολίτης ήταν πιθανός στόχος. Ακόμη και τα παιδιά. Τα μωρά τα έδιναν ως λάφυρα πολέμου σε οικογένειες που είχαν το «σωστό φρόνημα».

Όμως ένα απόγευμα στις 30 Απριλίου του 1977 συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά 14 μητέρες και γιαγιάδες αγνοουμένων στην Plaza de Mayo φορώντας λευκά μαντήλια.

Σκούπισαν τα δάκρυα από τα μάτια τους, έσφιξαν σε γροθιά τα χέρια τους και αντέδρασαν: μια μέρα την εβδομάδα κάθε Πέμπτη ήταν εκεί και πιασμένες από το μπράτσο η μία της άλλης γύριζαν γύρω από την πλατεία στην αντίθετη φορά του ρολογιού.

Ψάχνοντας τα «εξαφανισμένα» παιδιά και τα εγγόνια τους που τα είχε καταπιεί το φασιστικό καθεστώς…»

Το τραγούδι αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες, τις μάνες και τις γιαγιάδες του σύγχρονου κόσμου από την Αργεντινή που ακόμα ψάχνουν τα χαμένα τους μωρά μέχρι την μάχη για μια καλύτερη ζωή που δίνουν στην Μόρια ή τη Λαμπεντούζα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Απόστολος Μόσιος, σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, ερμηνεύουν με δύναμη και στιβαρότητα αναδεικνύοντας την ένταση που αποπνέει η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού.

Η σκηνοθεσία του ταλαντούχου Πάνου Ζενίδη ακολουθεί και αξιοποιεί τον καταιγιστικό ρυθμό και συλλέγει εικόνες από τη θερινή περιοδεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του Απόστολου Μόσιου.

Το music video του τραγουδιού «Κάποια Νέρα» κυκλοφορεί στο Youtube από το Ogdoo Music Group και όπως όλα τα τραγούδια του album είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.