Νότης Μαυρουδής

Νότης Μαυρουδής: «Οχτώ κρυφές μπαλάντες»
Ερμηνεύουν οι Γιάννης Κότσιρας, Μαρίζα Κωχ, Αναστασία Μουτσάτσου

Ο καταξιωμένος συνθέτης Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» σε στίχους της πρωτοεμφανιζόμενης στιχουργού Μάγδας Κατσάκου. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι γνωστοί ερμηνευτές, Γιάννης Κότσιρας, Μαρίζα Κωχ και Αναστασία Μουτσάτσου.

Οι «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» κυκλοφορούν σε πολυσέλιδο βιβλίο και cd από το Ogdoo Music Group. To βιβλίο περιέχει σημαντικά κείμενα που αφορούν το έργο του συνθέτη και έχουν γράψει: ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μπουρσινός, οι ερμηνευτές Νένα Βενετσάνου και Ηλίας Λιούγκος, ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς και ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου. Προλογίζει ο ίδιος ο συνθέτης.

Οι «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» είναι ένας κύκλος οχτώ τραγουδιών που προστίθεται στην πλούσια και σημαντική εργογραφία του Νότη Μαυρουδή και με τη συμβολή της στιχουργού Μάγδας Κατσάκου δημιουργεί έναν διακριτό μουσικό κόσμο, χαρακτηριστικό των στοιχείων που καθιστούν τις συνθέσεις του δημιουργού ικανές να συνδιαλέγονται με όλες τις γενιές των ακροατών και να ταξιδεύουν με σύμμαχο τον χρόνο.

Ο συνθέτης γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του που συνοδεύει την έκδοση:

Στις «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές δεσπόζουν με την παρουσία τους και τους ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή τους.

Η αειθαλής Μαρίζα Κωχ, κρατάει τα ηχοχρώματα και τη μοναδικότητα μιας φωνής η οποία κατέχει τις ηχητικές ρίζες και τις πηγές τού ελληνικού ηχητικού τοπίου, όπως μας τη δώρισε εδώ και χρόνια τώρα.

Ο Γιάννης Κότσιρας, με τις σοβαρές και στιβαρές ερμηνείες, χάραξε τον δικό του προσωπικό μουσικό δρόμο, που τον ακολουθεί πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Η Αναστασία Μουτσάτσου, η οποία ξέρει να κινείται με γνώση, καλλιτεχνική ευαισθησία και άνεση μεταξύ των μουσικών ειδών, πάντα πρόθυμη να (μου) συμπαρασταθεί, με την τρυφερότητα και τη φιλία της.

Το υλικό των οκτώ τραγουδιών μου, σε στίχους της πρωτοεμφανιζόμενης δισκογραφικά Μάγδας Κατσάκου, ευελπιστεί να εκτεθεί στο κοινό με το Όγδοο ως οδηγό. Να βρεθεί ανάμεσα και σε άλλες παραγωγές για να γίνει… λίπασμα· για ένα ύφος που θεωρώ πως έχει αρχίσει να απουσιάζει από τις ραδιοφωνικές ακροάσεις και την ισότιμη διάδοση. Ελπίζω πως οι «Οχτώ κρυφές μπαλάντες», θα μπορέσουν να είναι ένα βήμα, μαζί με άλλα, για να συναντήσουν το ευρύτερο κοινό…

Οι «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» κυκλοφορούν σε βιβλίο και cd από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια τους είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Credits:

Καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής: Νότης Μαυρουδής
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio Subway
Ηχοληψία - Remixing - Mastering: Βαγγέλης Σαπουνάς
Εξώφυλλο - Επεξεργασία: Ελένα Μονογιούδη
Ενορχήστρωση - Συντονισμός Ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Κοντραμπάσο: Μίμης Ντούτσουλης
Τύμπανα - Κρουστά: Γιώργος Κατσίκας
Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
Πλήκτρα: Θανάσης Βήχος
Ακουστική και Κλασσική Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου
Βιολοντσέλλο: Τάσος Μισυρλής
Βιολί - Βιόλα: Βασιλική Μαζαράκη
Κλαρινέτο - Φλάουτο: Θύμιος Παπαδόπουλος
Μπουζούκι - Μαντολίνο - Ούτι - Μπαγλαμάς: Βαγγέλης Μαχαίρας
Νότης Μαυρουδής - Κλασική Κιθάρα