Βασίλης Χαραλάμπους

Βασίλης Χαραλάμπους - «Μποτιλιάρισμα»

O λαϊκός ερμηνευτής σε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με τη σφραγίδα του Τάκη Σούκα.

«Μποτιλιάρισμα». Μια σύγχρονη δημιουργία του Τάκη Σούκα σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη με τον πηγαίο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Χαραλάμπους.

Ένα τραγούδι επίκαιρο, κοινωνικό και συνάμα βαθιά ερωτικό, με «υπερβατικές» γραμμές και ταυτόχρονα αδρά ρεαλιστικό, περίτεχνο στις δομές και την κλιμάκωσή του.

Ο Τάκης Σούκας αποτελεί πολύτιμη, αδιαμφισβήτητη και παντοτινή αξία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Πάμπολλες και κλασικές οι επιτυχίες του με σπουδαίους ερμηνευτές και αρκετές οι περιπτώσεις τραγουδιστών που αναδείχτηκαν με δημιουργίες του.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης μετέχει ουσιαστικά πλέον στα στιχουργικά δρώμενα με εξαιρετικά δείγματα γραφής που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται.

Σούκας και Μπαλαχούτης στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με το άλμπουμ «Αψέντι» αλλά και αρκετά σκόρπια τραγούδια ερμηνευμένα από ξεχωριστούς καλλιτέχνες.

Επίσης συνυπήρξαν στο δίσκο του Σούκα «Πρώτη Φορά» -τα μισά τραγούδια του έργου είναι σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη- που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Και αυτή τη φορά, οι δύο δημιουργοί, προσφέρουν στον Βασίλη Χαραλάμπους τις κατάλληλες πρώτες ύλες για να αναδείξει τα ερμηνευτικά χαρίσματά του. Άλλωστε ο Χαραλάμπους έχει συμπράξει με τον Σούκα και επί σκηνής και δισκογραφικά πάντα σε στίχους του Μπαλαχούτη.

Ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, με μεγάλη θητεία στην διασκέδαση αλλά και στη δισκογραφία, καθώς και δυνατές συνεργασίες, μεταξύ άλλων με προσωπικότητες, όπως οι Αντώνης Ρεπάνης, Πόλυ Πάνου, Σπύρος Ζαγοραίος, Βαγγέλης Περπινιάδης, Λένα Αλκαίου, Μανώλης Καραντίνης, Θανάσης Βασιλάς κ.ά.

H εξαιρετική ενορχηστρωτική ματιά, με στοιχεία που συγκερνούν δημιουργικά το χτες με το σήμερα είναι του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά. Ένας χαρισματικός παίκτης και συνθέτης τον οποίο ο Σούκας εκτιμά ξεχωριστά.

Η ευφάνταστη σκηνοθεσία του music video είναι του Πάνου Ηλιόπουλου.

Θα ακολουθήσουν και άλλα τραγούδια του Βασίλη Χαραλάμπους με τον Τάκη Σούκα και τον Κώστα Μπαλαχούτη καθώς πέρα από τη δεδομένη καλλιτεχνική χημεία τους, οι τρεις τους συνδέονται με φιλικούς δεσμούς.

Το «Μποτιλιάρισμα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.