Αλέξανδρος Αντωνίου

Aλέξανδρος Αντωνίου: «Σημείο αναφοράς»
Το νέο προσωπικό Album του χαρισματικού τραγουδοποιού και ερμηνευτή

Ο Αλέξανδρος Αντωνίου παρουσιάζει τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Σημείο αναφοράς», που κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music Group.

Σημαντική στο album είναι η συμμετοχή του κορυφαίου ερμηνευτή Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Αγάπη που δε σπάει» στο οποίο μοιράζεται την ερμηνεία με τον Αλέξανδρο. Το τραγούδι έχει οπτικοποιηθεί από τον αξιόλογο σκηνοθέτη Πάνο Ζενίδη.

Στο «Σημείο αναφοράς» ακούγεται διασκευασμένο από τον Αλέξανδρο Αντωνίου το αγαπημένο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα και του Χαράλαμπου Βασιλειάδη «Που ‘σαι Θανάση», ενώ στο τραγούδι «Θα βρεθούμε ξανά» τη μουσική υπογράφει ο Βασίλης Ξυλούρης.

O Αλέξανδρος Αντωνίου είναι ένας ξεχωριστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής που δημιουργεί τραγούδια εμπνευσμένα από την ανθρώπινη συνθήκη, σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει κέντρο βάρους.

Στο album «Σημείο αναφοράς» ο τραγουδοποιός με διεισδυτική και ευαίσθητη καλλιτεχνική ματιά μετουσιώνει σε τέχνη καθημερινές ιστορίες και αφηγήσεις, αποκωδικοποιεί συμπεριφορές, και αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές ανθρώπους που περνούν απαρατήρητοι.

Ο ίδιος στο σημείωμα που συνοδεύει την έκδοση αναφέρει:

Σημείο Αναφοράς οι ρίζες και τα όμορα, στον ίδιο κορμό, κλαδιά. Οικογένεια.

Σημείο Αναφοράς κι οι φίλοι. Οικογένεια και αυτοί.

Όσοι ανεξίτηλα μάς έχουν σημαδέψει, όσοι φύγαν κι όσοι μένουν.

Σημείο Αναφοράς η ελπίδα, η αγάπη που δε σπάει, η πίστη, ο έρωτας, οι λύπες κι οι χαρές που δε ξεχνιούνται, τα όνειρα, η εφηβεία, τα παιδικά τα γέλια, που αν υπάρχει Θεός, είναι η απόδειξη της ύπαρξής Του.

Αυτό που, πριν το ταξίδι ξεκινήσει, μας κάνει να ρίξουμε μια τελευταία, κρυφή, φευγαλέα ματιά πίσω σε αυτό, στο Σημείο Αναφοράς.

Μέσα στις συλλαβές των στίχων και τις νότες αυτού του δίσκου, έκρυψα όλα τα παραπάνω και αυτό είναι το δικό μου Σημείο Αναφοράς.

Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε έναν ξεχωριστά που συνέβαλλε στη δημιουργία και κυκλοφορία αυτής της δουλειάς.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου για την τιμή να συμμετάσχει στον δίσκο. Βασίλη, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την καθοδήγηση, τις συμβουλές, την τρυφερότητα και τη φιλία σου.

Ευχαριστώ κι εσάς που δείξατε ενδιαφέρον για το «Σημείο Αναφοράς».

Το «Σημείο αναφοράς» κυκλοφορεί σε CD και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.