Alpha Records • 35 Χρόνια επιτυχίες

Alpha Records • 35 Χρόνια επιτυχίες

Η δισκογραφική εταιρεία Alpha Records, συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο Ελληνικό Τραγούδι. Η Alfa-Mi Records, που ιδρύθηκε το 1987 από την Άννα Μαρκόγιαννη, το 1999 μετονομάστηκε σε Alpha Records, σε συνεργασία με τις Aττικές Εκδόσεις (συνεργασία που διατήρησε  μέχρι το 2009 και συνετέλεσε σημαντικά στην μεγάλη αναπτυξη της εταιρείας).

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, η εταιρεία έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε πλειάδα αξιόλογων καλλιτεχών, να ακουστούν και να προβληθούν στο Ελληνικό κοινό, καταφέρνοντας να δημιουργήσει έναν από τους πλέον σημαντικούς καταλόγους της Ελληνικής δισκογραφίας.

Μαζί με τον κατάλογο της ιστορικής εταιρείας ΝΙΝΑ, η Alpha Records, έχει καταφέρει να καλύψει ένα γιγάντιο φάσμα επιτυχιών της Ελληνικής μουσικής, από την δεκαετία του ’60 ως και τις μέρες μας, αποτελώντας δείγμα της Ελληνικής μουσικής και εν συνόλω, πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η συλλογή που κυκλοφορεί για τα 35 χρόνια της εταιρείας, περιέχει τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής, που από το 1987 έως και σήμερα, με πολύ σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές, έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι.

Η οικογένεια Μαρκόγιαννη και η Alpha Records, συνεχίζει με την ίδια αγάπη να δημιουργεί και να στηρίζει το Ελληνικό τραγούδι, δίνοντας ευκαιρία σε δημιουργούς και ερμηνευτές να αναδείξουν το ταλέντο τους.