Εμμανουέλα Νινιράκη

Εμμανουέλα Νινιράκη - «Φωτιά εσύ»
Στίχοι: Εμμανουέλα Νινιράκη
Μουσική: Χάρης Μανουσάκης & Εμμανουέλα Νινιράκη
Νέο Τραγούδι & Music Video

Ένα χρόνο μετά το πρώτο της album "Αηδόνι στο κλουβί", σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μουσική του Χάρη Μανουσάκη, η ερμηνεύτρια Εμμανουέλα Νινιράκη μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι "Φωτιά εσύ" και μας συστήνεται αυτή τη φορά και ως τραγουδοποιός.

Οι στίχοι είναι της ίδιας και τη μουσική τη μοιράζεται με τον Χάρη Μανουσάκη. Στο μπουζούκι ο εξαιρετικός Γιώργος Μανωλάκης. 

Στο "Φωτιά εσύ" η λαϊκή φόρμα του τραγουδιού αποδίδεται με τον πιο λιτό τρόπο, με τα λιγότερα αλλά πιο αληθινά μέσα της έκφρασης. 

Για μένα υπάρχει μια μόνο επιλογή: αυτή που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος. Τη διάλεξα και ακόμη προχωρώ μ’ αυτή με όλες της τις συνέπειες. Έτσι δημιουργήθηκε το Φωτιά εσύ και είναι ότι πιο δικό μου έχω μοιραστεί ποτέ. Ορίστε λοιπόν! 
Εμμανουέλα Νινιράκη.

Το τραγούδι κυκλοφορεί ψηφιακά από την Formiggart

Συντελεστές:
Νίκος Βογιατζάκης: Aκουστική κιθάρα, Lap steel 
Χάρης Μανουσάκης: Ακουστική κιθάρα, Μεταλλόφωνο  
Γιώργος Μανωλάκης: Μπουζούκι
Εμμανουέλα Νινιράκη: Φωνή, φωνητικά
Γιάννης Πολυχρονάκης: Κοντραμπάσο

Μίξη: Νίκος Βογιατζάκης Mad Hat Music
Mastering: Πάνος Μπόθος

Βίντεο: Παναγιώτης και Μιχάλης Ανδριανός

Ακολουθήστε την Εμμανουέλα Νινιράκη
Facebook  |  Instragram
Εμμανουέλα Νινιράκη

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1994, μεγάλωσε όμως σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης και πλέον ζει μόνιμα στο Ηράκλειο.

Μαθήτρια σε ωδεία από τα 12 της, φοίτησε σε τμήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρητικών της μουσικής.

Από μικρή βρέθηκε πολύ κοντά στην παραδοσιακή μουσική μέσα σε χορωδίες και χοροδρώμενα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως χορωδός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 2012-2017 έπαιξε μουσική σε διάφορες σκηνές της πόλης. Η περίοδος 2018-2019 την βρίσκει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, όπου είχε την χαρά να γνωρίσει μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, να τραγουδήσει και να δημιουργήσει μαζί τους!

Το Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Αηδόνι στο κλουβί” σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μουσική του συνθέτη Χάρη Μανουσάκη, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.

Σήμερα, έχοντας τον πρώτο της δίσκο στις αποσκευές της, συνεργάζεται με καταξιωμένους μουσικούς, ταξιδεύει και δίνει συναυλίες ανά την Ελλάδα παρουσιάζοντας τη μουσική της, ενώ παράλληλα γράφει και ετοιμάζει τα νέα της τραγούδια σε στίχους και μουσική δική της.