Galan Trio

Galan Trio
Παρουσίαση δίσκου «Kinesis»
IANOS Παρασκευή 3-2-23 στις 20.30

Μετά από τρεις πετυχημένες περιοδείες στις ΗΠΑ, το Galan Trio παρουσιάζει την Παρασκευή 3/2 στον Ιανό της Αθήνας, το νέο του διπλό album Kinesis, που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την πρωτοπόρο αμερικάνικη εταιρεία Neuma Records.

Να ξορκίζεις, να μαγεύεις, να κλαίς, να τραγουδάς, να ουρλιάζεις σαν θύελλα. Αυτές είναι μερικές από τις έννοιες της λέξης galan, που οδήγησαν το Galan Trio να υιοθετήσει  αυτό το όνομα το 2012. Ένα κλασικό piano trio με έδρα την Αθήνα, απαρτιζόμενο από τρεις βιρτουόζους μουσικούς, έχει κερδίσει μεγάλη διεθνή φήμη φτάνοντας αυτό το είδος μουσικού συνόλου στα άκρα του και ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Δεδομένης της ενέργειας και της ορμής πίσω από τις εμφανίσεις και την καριέρα τους, το lockdown της πανδημίας τους έπληξε ιδιαίτερα σκληρά. Εν μέσω αυτών των συνθηκών, γεννήθηκε το Kinesis, το νέο τους διπλό άλμπουμ με δέκα ολοκαίνουργια έργα.

Στον τομέα της βιολογίας, ο όρος kinesis αναφέρεται στην μη κατευθυνόμενη κίνηση ενός κυττάρου ή ενός οργανισμού ως απόκριση σε ένα εξωτερικό ερέθισμα. Η μουσική του album Kinesis αποτυπώνει αυτή την «μη κατευθυνόμενη κίνηση» που λαχταρούσε το τρίο μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής.

Περιορισμένοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, άρχισαν να αναθέτουν σε συνθέτες με έδρα τις ΗΠΑ  να δημιουργήσουν έργα με έντονο προσωπικό χαρακτήρα, που θα αντανακλούσαν τη δική τους αίσθηση απομόνωσης και αγώνα σε αυτήν την πρωτοφανή περίοδο. Στη δική τους ξεχωριστή γλώσσα και μουσικό στυλ, οι συνθέτες του Kinesis προσφέρουν μια διαφορετική οπτική για την έννοια της κίνησης, μια ιδέα που συνδέεται έντονα με τη δημιουργία μουσικής, τόσο με μεταφορικούς όσο και κυριολεκτικούς όρους. Κι έτσι το έργο ολοκληρώθηκε με τη μορφή περιηγήσεων, διαλέξεων και σεμιναρίων  σε εννέα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως και με τα προηγούμενα άλμπουμ τους, Ararat και Switch, το Galan Trio συνεχίζει την πρακτική του να αναθέτει και να προωθεί νέα μουσική. Με το Kinesis, επεκτείνει τις προσπάθειές του σε μια νέα ήπειρο και μοιράζεται ιστορίες αναβίωσης και αναζωογόνησης μετά από μια τόσο σκοτεινή περίοδο.

Για το νέο album θα μιλήσει η Τζουλιέττα Καρόρη - ποιήτρια και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών - και οι μουσικοί του Galan Trio.

Galan Trio
Πέτρος Μπούρας: Πιάνο
Μπάμπης Καρασαββίδης: Βιολί
Μαρίνα Κολοβού: Βιολοντσέλλο

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
Πληροφορίες: 210 3217917
Παρασκευή 3/2
Ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος ελεύθερη με κέρασμα ένα ποτήρι κρασί

Follow Galan Trio
WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | INSTAGRAM

Order the album Kinesis:
https://galantrio.bandcamp.com/album/kinesis