Ψύλλοι στ’ Άχυρα

«Καλωσορίσαμε της γης οι κολασμένοι
Εδώ το ξέρουμε καλά, κανείς δεν μας προσμένει
Μας υπομένει.»

Οι Ψύλλοι στ’ Αχυρα για πρώτη φορά στην Αθήνα!
Την Πέμπτη 11 Απριλίου στο θρυλικό
AN club ‘official’ των Εξαρχείων.

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα έχτισαν το όνομα τους βήμα-βήμα με τις δυναμικές live εμφανίσεις τους σε Φεστιβάλ, Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Μετά την κυκλοφορία και την επιτυχημένη πορεία του ντεμπούτου άλμπουμ τους ήρθε η ώρα να εμφανιστούν επιτέλους και στην Αθήνα!

Για πρώτη φορά Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα παραδόθηκαν απ’ το Δεκέμβριο του 2014 στη μεγάλη αγκαλιά του post punk και Rock & Roll. Γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο, ψάχνουν μέσα στη μουσική τους τις υφές και τα ανάγλυφα ηχοχρώματα της πόλης, ενώ οι ήχοι τους είναι ποτισμένοι με την αρμύρα του Θερμαϊκού και τους ηλεκτρικούς λεβάντες της Ανατολικής Μεσογείου. Συνολικά, ο ήχος των Ψύλλων αναβιώνει τον ήχο του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90 και τον ξανασυστήνει, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στυλιστικές και ηχητικές αναζητήσεις του σήμερα, στις νεότερες γενιές που δεν τον πρόλαβαν στην περίοδο της ακμής του.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορήσαν τον πρώτο τους ομότιτλο δίσκο με την Puzzlemuzik. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με την τεχνική multi–track live recording μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλέχτηκε προκειμένου να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη live ενέργεια του συγκροτήματος το οποίο, αν και μετρά λιγότερο από τέσσερα χρόνια ζωής, έχει σημαντική συναυλιακή εμπειρία με εμφανίσεις δίπλα σπουδαίους καλλιτέχνες όπως V.I.C, LOST BODIES, Ντίνος Σαδίκης, ΓΚΟΥΛΑΚ, Μωρά στη Φωτιά, Vodka Juniors κ.α και σε Φεστιβάλ (Αναιρέσεις 2015 Θεσσαλονίκη/ Radical Pride 2017/ Αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης 2017/ Αντιρατσιστικό Λάρισας 2017, Βρύσης Τυρνάβου 2017, ΦΕΣΤΙΒΑΛ BIOME 2018), Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους (8Ball, WE, Υπόγειο, Μύλος Club, Silver Dollar, Blue Barrel, Stage Λάρισα, Νόστος Ξάνθη, Οιωνός Γουμένισσα).

Τη συναυλία στο An Club θα ανοίξει ο Τρύφων Λάζος – Treefon Lazos με ένα σύντομο ακουστικό σετ.

Εισιτήριο: 7 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ
Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος Ψύλλοι στ’ Άχυρα κυκλοφορεί και σε ψηφιακή μορφή (download και streaming) από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
Πρώτη LIVE παρουσίαση του άλμπουμ την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στο 8Ball Club στη Θεσσαλονίκη.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios με την τεχνική multi–track live recording το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου του 2017, μέσα σε μόλις δύο 12ωρα. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλέχτηκε προκειμένου να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη live ενέργεια του συγκροτήματος το οποίο αν και μετρά κάτι λιγότερο από τρία χρόνια ζωής έχει σημαντική συναυλιακή εμπειρία με εμφανίσεις σε Φεστιβάλ (Αναιρέσεις 2015 Θεσσαλονίκη/ Radical Pride 2017 / Αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης 2017/ Αντιρατσιστικό Λάρισας 2017, Βρύσης Τυρνάβου 2017) , Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους (8Ball, Υπόγειο, Μύλος Club, Silver Dollar, Blue Barrel, Maison).

Οι στίχοι του Ηρακλή έχουν χαρακτήρα και διακρίνονται για το εύρος της θεματολογίας τους. Το δυνατότερο ίσως σημείο τους είναι η ειλικρινής κοινωνική ευαισθησία όπως αυτή εκφράζεται σε αρκετά από τα τραγούδια και κυρίως στο «Περιοδεία στην αλμύρα», που αντλεί την έμπνευση του από το προσφυγικό ζήτημα. Μία από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές του συγκροτήματος.  

Συνολικά ο  ήχος των Ψύλλων αναβιώνει τον ήχο του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90 και τον ξανασυστήνει, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στυλιστικές και ηχητικές αναζητήσεις του σήμερα, στις νεώτερες γενιές που δεν τον πρόλαβαν στην περίοδο της ακμής του. Τα μέλη των Ψύλλων άλλωστε έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη και ως εκ τούτου ανήκουν και οι ίδιοι στη γενιά που δεν είχε καν την ευκαιρία να δει live τα σημαντικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90.   

Οι «Ψύλλοι στ΄ άχυρα» είναι :
Νίκος Βρύζας (ηλ. κιθάρα, φωνητικά)
Ηρακλής Δαΐτσης (φωνή, ακουστική κιθάρα)
Σάκης Δρακούλης (τύμπανα)
Χάρης Κατόπης (μπάσο, φωνητικά)
Άρτεμις Παρλαμπά (ηλ. κιθάρα, φωνητικά)

Σε ορισμένα τραγούδια του άλμπουμ συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί : Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα)
Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, Rhodes, πλήκτρα, φωνητικά)

Στίχοι, Μουσική: Ηρακλής Δαΐτσης
Ενορχήστρωση: Ψύλλοι στ’ άχυρα
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Πρινιωτάκης, Artracks Studios, Αθήνα
Βοηθός ηχολήπτη: Κλάιντ Τζαμπραχίμι
Μίξη – Mastering : Γιώργος Πρινιωτάκης, Artracks Studios, Αθήνα
Η ηχογράφηση της τρομπέτας έγινε στο στούντιο Cue στην Θεσσαλονίκη με ηχολήπτη τον Γιάννη Μαυρίδη.
Πρωτότυπα σχέδια – Γραφιστικά: Σοφία Ροζάκη (Spil Tsoik)

Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος Ψύλλοι στ’ Άχυρα είναι διαθέσιμο σε cd σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία και για download και streaming σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.

Περιοδεία στην αλμύρα
You Tube link:   https://www.youtube.com/watch?v=tpVRcKMxOAM
Αγνό και Δακρυσμένο Soundcloud link: https://soundcloud.com/puzzlemusik/psylloi-st-ahyra-agno-kai-dakrysmeno

Ψύλλοι στ’ Άχυρα Links:
Facebook: https://www.facebook.com/psylloistaxyra/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmOnx5hrnxa0OFTyjRTzSwg
Instagram: https://www.instagram.com/psylloistaxyra/
Bandcamp: http://psylloistaxyra.bandcamp.com/

Puzzlemusik Links   
Facebook: https://www.facebook.com/puzzlemusik.label
Twitter: https://twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: https://soundcloud.com/puzzlemusik
Επικοινωνία: puzzlemusik@gmail.com
Επικοινωνία για Live Booking: events.puzzlemusik@gmail.com

Αρέσει σε %d bloggers: