Τάκης Βαμβακίδης

O Τάκης Βαμβακίδης στη Real Music

Με μεγάλη μας χαρά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με έναν εξαιρετικό ηθοποιό αλλά και άνθρωπο που ξεχωρίζει αρκετά χρόνια με τις ερμηνείες του στο θέατρο και στην τηλεόραση!

Ο λόγος για τον δημιουργικά ”ανήσυχο”  Τάκης Βαμβακίδης και τις μουσικές ”ενέσεις” όπου μας έχει συνηθίσει στην πολυετή καριέρα του οι οποίες ξεχωρίζουν για τον σατυρικό ενίοτε στίχο τους και όχι μόνο!

Ο αγαπημένος ηθοποιός ετοιμάζει νέα δισκογραφική πρόταση που αποτελεί έκπληξη με την καθοδήγηση του σημαντικού συνθέτη Stelios Tzanetis και την Real Music – Δισκογραφική Εταιρία συνοδοιπόρο του σε αυτή την νέα προσπάθεια,προάγγελο της ολοκληρωμένης δουλειάς που αναμένεται σύντομα!

Τον καλοσωρίζουμε στην μεγάλη μας οικογένεια και ευχόμαστε πολλές και μεγάλες επιτυχίες!

Τα λόγια είναι περιττά για τον σημαντικό μας ηθοποιό…
Γνωρίστε τον καλύτερα στο σύντομο βιογραφικό που ακολουθεί!
 
————————————————————————–
 
Ο Πόντιος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης γεννήθηκε στην Αετοράχη Ελασσόνας το 1955.
Είναι πτυχιούχος Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών. Ξεκίνησε την θεατρική του διαδρομή σαν υποβολέας σε θεατρική παράσταση στο στρατό. Μετά από δύο διακρίσεις που είχε σε φεστιβάλ με την Ερασιτεχνική Σκηνή του “Θεσσαλικού Θεάτρου” δουλεύει στην επαγγελματική του Σκηνή μέχρι το 1989.
Για δύο χρόνια στα νυχτερινά κέντρα της Λάρισσας και μετά Αθήνα. Έχει παίξει κυρίως στο θέατρο, αλλά και πιο σπάνια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Το 1993 είχε παίξει σε παράστηση της Μέμης Σπυράτου “Μουσικές της Ελλάδος μέσα από το θέατρο Σκιών” τον Καραγκιόζη με τεράστια επιτυχία.
Τέλος έχει κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο δίσκο κωμικών τραγουδιών “Το χαμόγελο του Τάκη” το 1994 άλλα και τρία ακόμη cd-singles. Πολλές φορές έχει τραγουδήσει και πολλά ποντιακά τραγούδια.
Ξεχωρίζουν φυσικά το ”Πλάτσα Πλούτσα” και το ”Ανατροπή και πέναλτυ”!
Έχει 2 βραβεία Α ανδρικού ρόλου (θέατρο ΜΑΣΚΕΣ-ΑΛΣΟΣ)
Θανάσης Βέγγος,Κώστας Χατζηχρήστος,Γ.Κωνσταντίνου,Φ.Σαββατιανού,Φ.Μεταξόπουλος,Χάρρυ Κλυνν,Ν.Γερασιμίδου,Ε.Γερασιμίδου,Λάκης Λαζόπουλος,Κ.Βουτσάς,Σ.Ψάλτης,Γ.Πάριος,Δ.Σαββόπουλος είναι μερικά από τα ονόματα όπου έχει συνεργαστεί σε θέατρο και μουσικές σκηνές ενώ έντονο αποτελεί το στοιχείο του Ποντιακού Ελληνισμού με συμμετοχή του σε δεκάδες εκδηλώσεις αφιερωματικού και όχι μόνο χαρακτήρα!
Τέλος καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του αποτέλεσε το γεγονός της μακροχρόνιας συνεργασίας και φιλίας του με τον Ευγένιο Σπαθάρη και η καθιέρωση του σαν η ενσάρκωση του εθνικού μας ήρωα ”Καραγκιόζη” στην σκηνή!
Τα τελευταία τρία χρόνια με τον θίασο “”τεμετέρ”” κάνει με μεγάλη επιτυχία ποντιακό θέατρο με τον μόνιμο συνεργάτη και φίλο του Αλέξη Παρχαρίδη και συμμετοχές guest όπως των Κώστα Βουτσά,Τρύφωνα Σαμαρά κ.α.