Νέγρος του Μοριά & Kareem Kalokoh

Νέγρος του Μοριά & Kareem Kalokoh
«Kompilation»
Νέο Album

O φρέσκος ήχος της Αθήνας έρχεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα!
Θα μπορούσε να έχει τίτλο «The ultimate smoke», ως απάντηση στο ερώτημα «τι μουσική βγαίνει από την Αθήνα λίγο πριν υποδεχθούμε το 2020;». Σε συνεργασία με την Red Bull Music Academy, συνδυάζοντας τη μοντέρνα hip hop προσέγγιση, ο Νέγρος Του Μοριά (Black Morris) και ο Kareem Kalokoh μας παρουσιάσουν τον δίσκο «Kompilation», που κυκλοφορεί από την Panik Records!

Ο Black Morris, μαζί με τον ηγέτη των ATH Kids, Kareem Kalokoh, είναι δύο απόλυτα χαρακτηριστικές περιπτώσεις καλλιτεχνών που εκφράζουν το πρόσωπο μιας Αθήνας ως σύγχρονης και πολυπολιτισμικής μητρόπολης του 21ου αιώνα. Τους ενώνει και μια κοινή προσωπική πορεία.

Πρόσφατα δε, το καλοκαίρι, μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως τους Moose (El CrocKo), Tony, Mike Daree και Musah και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια κολεκτίβα που αποτελείται από συνθέτες, παραγωγούς και συνθέτες όπως τους Kid Young, MaslaG, Ortiz, Dennis Green, Grandbois, Daze, Justodd κ.α..
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Destiny Studos & Subass Studios, οι μίξεις έγιναν από τους Destiny Studio (P.Vinakos) και Subass Studios ( L.Professor).

Το «Kompilation», με 14 μοναδικά tracks, αποτελεί τον πιο φρέσκο δίσκο και ήχο της πόλης και κυκλοφορεί σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων.

Η παρουσίαση του «Kompilation» θα γίνει σε μία μοναδική βραδιά, την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο «Tres» (Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα). 

CREDITS
Artist: Musah, Moose
Produced By: EL Q
Additional Vocals: Mike Daree
CREDITS
Κάπως Αλλιώς Vol. 10 
Artist: Negros Tou Moria, Kareem Kalokoh
Produced By: Justodd

Λίγα λόγια για τους δύο καλλιτέχνες

ΝΕΓΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ 
Στην Ελλάδα της δραχμής και της μεταπολίτευσης, γεννιέται στους Αμπελόκηπους, μια Παρασκευή, ο Kofi ο Άτακτος . Ο Νέγρος του Μοριά, όπως αποκαλείται ο ίδιος, γεννήθηκε από γονείς με καταγωγή από την Γκάνα, που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα στις αρχές του ‘90 για μια καινούρια και έντιμη ζωή. Τα εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Κυψέλη. Λατρεύει την ελληνική αργκό και είναι από τους λίγους Αφροέλληνες που χρησιμοποιούν το λεξικό της πιάτσας και της ουσίας. Ο Νέγρος Του Μοριά έκανε το Ντεμπούτο του το 2012 με το mixtape «Μ.Μ.Π.Τ.Π», με συντελεστές τους DJ KIDKUT, Evan SBK και Slikidi Slik. Εμφανίστηκε στο THHF ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης για την χρονιά 2014.  Ξεκίνησε να γράφει το «Ακούγοντας Και Μαθαίνοντας» στις 26 Νοεμβρίου του 2012 και το κυκλοφόρησε το 2016. Την ίδια χρονιά (2016), κυκλοφόρησε το album #MΠΕΣΑ, με 8 από τα 15 τραγούδια του δίσκου να μένουν έως και τρεις εβδομάδες στο 50 Viral Greece του Spotify chart.

KAREEM KALOKOH
Ο Kareem Kalokoh είναι ένας καλλιτέχνης από την Σιέρα Λεόνε, αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Είναι μέλος και συνιδρυτής της κολεκτίβας ATH KIDS. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «Congo» και, πλέον, θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους ξενόγλωσσους ράπερς της Ελλάδας. Πλέον τα τραγούδια του απαριθμούν εκατομμύρια Youtube views και Spotify streams.